Indiase lamsschotel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 theelepel komijnzaadjes gekneusd
  • ¼ theelepel korianderzaadjes gekneusd
  • 400 gram lamsbout in stukken
  • eetlepels kerriepoeder
  • 1 courgette in stukken
  • 1 rode paprika in stukken
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verhit de olie en bak de ui hierin 5 minuten.
  • Roer de komijn en de koriander erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg het vlees toe en bak het in 5 minuten rondom bruin.
  • Strooi er het kerriepoeder over en bak het onder omscheppen 2 minuten mee.
  • Schenk er 5 eetlepel water bij en laat het vlees afgedekt 30 minuten sudderen.
  • Roer de courgette en de paprika erdoor en laat het gerecht nogmaals 30 minuten stoven.
  • Breng het gerecht voor het serveren op smaak met zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst India