Indisch lamsgehakt
Ingrediënten
- 600 gram lamsgehakt
- 50 gram gekookte witte rijst
- 1 ei
- 1 fijngesneden schijf ananas
- ½ kleine geschilde fijngesneden mango
- 1 fijngesneden Spaanse peper
- 1 eetlepel kerriepoeder
- ¼ theelepel komijnpoeder
- zout peper
- ¼ theelepel versgemalen nootmuskaat
- 1 theelepel fijngehakte groene peperkorrels
- 5 eetlepels olie
Instructies
- Vermeng het gehakt met de rijst, het ei, de ananas, mango, Spaanse peper, kerrie, komijn, zout, peper, nootmuskaat en de peperkorrels.
- Vorm van dit mengsel 8 ovale schijfjes en druk die goed aan.
- Verhit de olie en bak de vleeskoekjes op hoog vuur rondom bruin.
- Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de schijven halverwege.
- Lekker met gekruide aardappelpuree.