Indisch lamsgehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsgehakt
  • 50 gram gekookte witte rijst
  • 1 ei
  • 1 fijngesneden schijf ananas
  • ½ kleine geschilde fijngesneden mango
  • 1 fijngesneden Spaanse peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • zout peper
  • ¼ theelepel versgemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel fijngehakte groene peperkorrels
  • 5 eetlepels olie

Instructies

  • Vermeng het gehakt met de rijst, het ei, de ananas, mango, Spaanse peper, kerrie, komijn, zout, peper, nootmuskaat en de peperkorrels.
  • Vorm van dit mengsel 8 ovale schijfjes en druk die goed aan.
  • Verhit de olie en bak de vleeskoekjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de schijven halverwege.
  • Lekker met gekruide aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië