Indische bami goreng
Indische bami goreng is met rijstvermecelli en niet zoals in de Chinese keuken met mie nestjes
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gram doorregen gerookte spekreepjes
- 600 gram kipfiletblokjes
- 2 tenen knoflook
- 3 theelepel djahe
- 2 theelepel ketoembar
- 2 theelepel djintan
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 theelepel sambal badjak
- 400 gram bamigroenten
- 100 millimeter water
- Zakje Improba mix voor bami goreng
- 4 eieren
- Scheutje melk
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- 3 liter water
- 2 kipbouilionblokjes
- Pakje rijstvermecelli
Instructies
- Zet een wok op hoog vuut
- Bak de spekreepjes uit
- Voeg de 600 gram kipfiletblokjes toe
- Bak ze omscheppend om tot ze gaar zijn
- Rasp de tenen knoflook door het vlees
- Voeg de kruiden
- De sambal badjak en de sesamolie toe
- Roer alles goed door
- Voeg de bamigroenten toe
- Roerbak nog 5 minuten
- Voeg dan de 100 milliliter water toe
- En het zakje Improba mix voor bami goreng
- Nog even doorwarmen
- Zet dan de wok op zacht vuur
- Doe de 4 eieren in een kom
- Voeg een scheutje melk toe
- Kluts het geheel goed
- Die er wat zeezout
- En versgemalen zwarte peper bij
- Doe wat vloeibare margarine in een koekenpan
- En roerbak het eimengsel in kleine stukjes
- Doe dan het roerei bij de wok in en schep alles weer goed om
- Kook 3 liter water
- Met de 2 kipbouilionblokjes
- Als het water kookt doe je het pakje rijstvermecelli er stuk vor stuk in
- Weer aan de kook laten komen
- 4 minuten laten koken
- Halverwege de rijstvermecelli uit elkaar scheppen
- Dan afgieten in een vergiet
- Goed laten uitlekken
- Schep de rijstvermecelli in kleine beetjes door de wok met vlees en groenten (anders krijg je het niet makkelijk goed verdeeld)
- Salamat makan
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik had geen zin of tijd om zelf helemaal een kruidenpasta te maken en mijn vader leerde me vroeger al dat je zo toch een vrij authentiek smakende bami goreng kon maken