Indische bruine bonensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Indische bruine bonensoep

Indische bruine bonensoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenIndonesië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 zakje boemboe nasi goreng
  • 200 gr winterwortel
  • 500 gr bamipakket
  • 2 eetlepels olie
  • 840 gr bruine bonen blik
  • 4 volle eetlepels boemboe saté (blok)
  • 2 vleesbouillon
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereidingswijze

  • Laat de boemboe nasi goreng in een kommetje met 1 1/2 dl heet water 10 minuten weken.
  • Maak de winterwortel schoon, was hem en snijd hem in stukken van 4 cm.
  • Snijd deze stukken in de lengte in luciferdunne reepjes.
  • Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de boemboe nasi goreng met het weekvocht en de wortel, peper, ui, prei en kool uit het bamipakket al omscheppend 4 minuten.
  • Voeg dan de bonen met het vocht, de boemboe saté en 1 1/2 liter water toe.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer er de taugé uit het bamipakket door en verwarm die 1 minuut mee.
  • Breng de soep op smaak met sambal en ketjap.
  • Serveer er kroepoek bij.