Indische bruine bonensoep
Ingrediënten
- 1 zakje boemboe nasi goreng
- 200 gram winterwortel
- 500 gram bamipakket
- 2 eetlepels olie
- 840 gram bruine bonen blik
- 4 volle eetlepels boemboe saté (blok)
- 2 vleesbouillon
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
Instructies
- Laat de boemboe nasi goreng in een kommetje met 1 1/2 dl heet water 10 minuten weken.
- Maak de winterwortel schoon, was hem en snijd hem in stukken van 4 cm.
- Snijd deze stukken in de lengte in luciferdunne reepjes.
- Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de boemboe nasi goreng met het weekvocht en de wortel, peper, ui, prei en kool uit het bamipakket al omscheppend 4 minuten.
- Voeg dan de bonen met het vocht, de boemboe saté en 1 1/2 liter water toe.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven.
- Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes koken.
- Roer er de taugé uit het bamipakket door en verwarm die 1 minuut mee.
- Breng de soep op smaak met sambal en ketjap.
- Serveer er kroepoek bij.