Indische Gehaktballen met Pinda’s

Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
  • 1 sneetje witbrood zonder korst, in stukjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 teen knoflook geperst
  • 4 eetlepels seroendeng
  • 25 g boter

Instructies

  • Leg het brood in een diep bord en besprenkel met 2 eetlepels ketjap manis.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het brood met ketjap, sambal oelek en gehakte pinda’s toe.
  • Voeg de geperste knoflook toe en kneed het gehaktmengsel goed door elkaar totdat het brood gelijkmatig verdeeld is.
  • Vorm met vochtige handen 4 gehaktballen en rol deze door de seroendeng in een diep bord.
  • Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen op laag vuur gedurende 25 minuten, regelmatig keren.
  • Verhoog het vuur de laatste 3 minuten voor een knapperig korstje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
De smaken van deze Indische gehaktballen gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 41 g | Zout: 1.6 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Vlees
Land van herkomst Indonesië