Indische Gehaktballen met Pinda’s
Ingrediënten
- 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
- 1 sneetje witbrood zonder korst, in stukjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 teen knoflook geperst
- 4 eetlepels seroendeng
- 25 g boter
Instructies
- Leg het brood in een diep bord en besprenkel met 2 eetlepels ketjap manis.
- Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het brood met ketjap, sambal oelek en gehakte pinda’s toe.
- Voeg de geperste knoflook toe en kneed het gehaktmengsel goed door elkaar totdat het brood gelijkmatig verdeeld is.
- Vorm met vochtige handen 4 gehaktballen en rol deze door de seroendeng in een diep bord.
- Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen op laag vuur gedurende 25 minuten, regelmatig keren.
- Verhoog het vuur de laatste 3 minuten voor een knapperig korstje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 41 g | Zout: 1.6 mg | Sugar: 4 g