Indische hutspot met tartaarballetjes
Ingrediënten
- 250 gram tartaar
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 750 gram aardappels
- 1 pakket panklare hutspotgroenten inh. 1 kg
- 2 kippenbouillon
- 1 zakje boemboe nasi goreng gedroogde nasigroente
- 1 eetlepel boter
- zout
- peper
ook nodig:
- aluminiumfolie
Instructies
- Doe de tartaar in een kom.
- Pel de knoflook en pers die erboven uit.
- Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
- Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water.
- Verwarm de schaal voor.
- Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan,
- breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
- Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.
- Verhit de boter in een koekepan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
- Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekepan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken.
- Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.
- Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).