Indische kippendijen

Indische kippendijen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • De Friulaanse kippendijen verworden in een handomdraai tot een Indisch gerecht:
  • Doe een snuifje kentjoor en gemberpoeder bij.
  • Zelf doen we er ook twee theelepeltjes verse gemberpuree of een stukje fijngesneden verse gember erbij.
  • Natuurlijk een schep sambal en klaar is het geheel.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smullen maar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Klein geheimpje:

ik had bij het aanbraden van de kippendijen al een schepje sambal erbij gedaan. Dat hoort dus niet maar is zeker smakelijker dan het originele recept. Stttt, niemand zeggen!

Wijntip:

simpel pilsje. Oeps, hier gaat iets fout.
Een Chardonnay van Battista II uit Pertegada is ook prima.
Deze gerechten zijn makkelijke afvalgerechten. Makkelijk omdat je weinig ingrediënten in huis hoeft te hebben. Weinig calorieën, dus je valt er van af. Let wel op dat het niet te veel is en dat je door deze kippendijen zelf een kippennek krijgt. Übertreiben ist auch eine Art, zo zeggen de Duitsers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië