Indische kookcursus les 10

      Reacties uitgeschakeld voor Indische kookcursus les 10

Hallo cursisten,

In deze les twee weer heerlijke maar tegelijkertijd zeer speciale gerechten. Een heerlijke Indische kerrie (niet de verwarren met de Indiase kerrie) met telor (ei), en heerlijke garnalen koekjes: Rempejeh Udang. Smullen maar weer!

Kerrie Telor

6-8 telor-telor 1 bawang 4 tenen bawang putih olie (desnoods klapperolie) 1 theelepel koenjit 1 theelepel trassi ¼ theelepel sereh 1 lombok 2/3 djeroek poeroet 2/3 salam 2 dl santen zout

Kook de eieren lekker hard en laat ze schrikken onder koud water en afkoelen. Maak van alle kruiden (behalve de salam, djeroek poeroet) een bumbu en fruit deze in olie. Stop er de santen bij en proef of de kerrie op smaak is. Let hier weer op het zout/zoet verhouding. Het dient een hele zachte kerrie te zijn met een zout/scherpe nasmaak. De eieren schillen en plat drukken tussen de handen. Leg de eieren in de kerrie en laat het gerecht zachtjes indikken. Het gerecht met alle daon-daon (bladeren) opdienen.

Nu is het weer tijd voor een heerlijke snack (en we kennen er al wat he? Yummie!!! Enak Sekali!) zodat we tijdens een feestje de nodige nu kunnen opdienen. Deze garnalenkoekjes (ook
in een pinda versie bekend) zijn werkelijk heerlijk van smaak en zeer delicaat. Dus niet teveel maken ja?

4 eetlepels bloem 10 lepels rijstemeel 4 teentjes bawang putih ½ theelepel djinten 1 theelepel ketoembar ½ theelepel koenjit santen zout 200 gram roze garnalen olie

Maak van de meel, bloem en santen een beslag. Voeg hierbij de bawang putih (zeer klein gesneden) en de andere kruiden. Goed proeven of het beslag smakelijk is. Roer de garnalen door dit beslag en verhit intussen de olie. Met een lepel het beslag met garnalen doseren en in de olie laten glijden en bakken.

Zo, misschien een korte les maar daardoor niet minder interessant. Opnieuw hoor ik graag weer van uw prestaties in de dapur. Tot de volgende keer!

Groetjes, Lody van Rijssel.