Indische kroket

Indische kroket

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 gram gehakt half om half,
  • enkele eieren
  • 3 dl. water
  • 5 dl. slaolie om te frituren
  • 1 middelgrote prei
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 bosje selderie
  • 8 tl suiker
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 flinke scheut maggi aroma
  • paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Zet het gehakt op met water en maak het rul.
  • Was de prei, snijd die heel fijn en voeg die samen met de boemboes toe aan het vlees.
  • Laat dit ongeveer een half uur koken.
  • Was de selderie, hak die fijn en voeg die eveneens toe.
  • Maak van de bloem een papje met wat water (niet te dun) en roer dit door het gehakt, totdat een mooie gladde ragout ontstaat.
  • Laat alles goed afkoelen en vorm er kroketjes van.
  • Rol elke kroket eerst door paneermeel, daarna door geklutste eieren en dan nogmaals door paneermeel.
  • Laat in een wadjang of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketten mooi bruin.
  • Geef er piccalilly bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië