Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1000 gram gehakt half om half,
- enkele eieren
- 3 dl. water
- 5 dl. slaolie om te frituren
- 1 middelgrote prei
- 2 tl nootmuskaat
- 1 bosje selderie
- 8 tl suiker
- 500 gram tarwebloem
- 1 flinke scheut maggi aroma
- paneermeel
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Zet het gehakt op met water en maak het rul.
- Was de prei, snijd die heel fijn en voeg die samen met de boemboes toe aan het vlees.
- Laat dit ongeveer een half uur koken.
- Was de selderie, hak die fijn en voeg die eveneens toe.
- Maak van de bloem een papje met wat water (niet te dun) en roer dit door het gehakt, totdat een mooie gladde ragout ontstaat.
- Laat alles goed afkoelen en vorm er kroketjes van.
- Rol elke kroket eerst door paneermeel, daarna door geklutste eieren en dan nogmaals door paneermeel.
- Laat in een wadjang of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketten mooi bruin.
- Geef er piccalilly bij.