Indische pasteitjes 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 gram gehakt half om half
  • ½ dl water
  • 2 ui
  • 1 stengel prei
  • ½ dl slaolie
  • 6 takjes selderie
  • peper & zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepel nootmuskaat
  • bloem
  • pasteideeg

Instructies

  • Zet het gehakt met het water op en maak het goed rul.
  • Pel de uien en snipper ze fijn, maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
  • Laat in een pan de slaolie heet worden en fruit hierin de prei en de uien glazig en voeg dit daarna aan het gehakt toe.
  • Was de selderie en hak die fijn en doe dit tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat bij het gehakt.
  • Roer alles goed om en laat het geheel ongeveer 20 minuten staan.
  • Is het gehakt erg vet, voeg dan om te binden een beetje bloem toe.
  • Laat alles goed afkoelen en maak vervolgens de pasteitjes zoals aangegeven bij 'pasteideeg'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië