Indische pasteitjes 2
Ingrediënten
- 1000 gram gehakt half om half
- ½ dl water
- 2 ui
- 1 stengel prei
- ½ dl slaolie
- 6 takjes selderie
- peper & zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepel nootmuskaat
- bloem
- pasteideeg
Instructies
- Zet het gehakt met het water op en maak het goed rul.
- Pel de uien en snipper ze fijn, maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
- Laat in een pan de slaolie heet worden en fruit hierin de prei en de uien glazig en voeg dit daarna aan het gehakt toe.
- Was de selderie en hak die fijn en doe dit tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat bij het gehakt.
- Roer alles goed om en laat het geheel ongeveer 20 minuten staan.
- Is het gehakt erg vet, voeg dan om te binden een beetje bloem toe.
- Laat alles goed afkoelen en maak vervolgens de pasteitjes zoals aangegeven bij 'pasteideeg'.