Indische vleeskroket

Porties: 15 stukje
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Zet het gehakt op met het water en maak het rul.
  • Maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
  • Was de selderie en hak die fijn.
  • Voeg beide toe aan het gehakt tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat en roer alles goed dooreen.
  • Laat het geheel 15 minuten staan sudderen en voeg op het laatst het maggiaroma erdoorheen.
  • Maak van de bloem met een beetje water een papje dikker dan pannenkoekenbeslag en roer dit goed door het gehakt totdat een mooie, gladde ragout ontstaat.
  • Laat alles afkoelen en vorm er dan kroketjes van.
  • Leg op een schaal het paneermeel klaar en kluts in een andere schaal de eieren.
  • Maak de handen van tevoren nat met koud water en neem 2 eetlepels vulling in de hand en rol er een rolletje van.
  • Wentel elk rolletje een keer door het paneermeel dan door de geklutste eieren en daarna nogmaals door het paneermeel.
  • Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketjes lichtbruin. Serveer ze warm met piccalilly.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië