Indische vleeskroket
Ingrediënten
- Zet het gehakt op met het water en maak het rul.
- Maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
- Was de selderie en hak die fijn.
- Voeg beide toe aan het gehakt tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat en roer alles goed dooreen.
- Laat het geheel 15 minuten staan sudderen en voeg op het laatst het maggiaroma erdoorheen.
- Maak van de bloem met een beetje water een papje dikker dan pannenkoekenbeslag en roer dit goed door het gehakt totdat een mooie, gladde ragout ontstaat.
- Laat alles afkoelen en vorm er dan kroketjes van.
- Leg op een schaal het paneermeel klaar en kluts in een andere schaal de eieren.
- Maak de handen van tevoren nat met koud water en neem 2 eetlepels vulling in de hand en rol er een rolletje van.
- Wentel elk rolletje een keer door het paneermeel dan door de geklutste eieren en daarna nogmaals door het paneermeel.
- Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketjes lichtbruin. Serveer ze warm met piccalilly.