Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
Voor de saus:
- 1 teentje knoflook
- 5 cm gember
- 1 tl sambal
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 dl kokosmelk
- 2 tl citroensap
- 50 ml water
Instructies
- Meng het gehakt met het ei en de paneermeel.
- Snijd de ui, knoflook en rode peper (zonder zaadjes) en lente-uitjes zo fijn mogelijk.
- Meng daarna alle ingrediënten door elkaar.
- Maak gehaktballetjes (grootte van pingpongbal) van het mengsel.
- Bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en zeef het bakvocht.
- Fruit de gesnipperde knoflook in het gezeefde bakvocht en voeg de geraspte gemberwortel, sambal, ketjap en wat water toe.
- Laat dit even pruttelen. Voeg dan kokosmelk en citroensap toe.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze nog even doorwarmen.
- Serveer met witte rijst en komkommer in zoet-zuur.