Indonesische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

 

Indonesische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

Indonesische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 tl ketoembar koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember of 1 tl djahé
  • 1 rode peper
  • 2 lenteui
  • 1 tl trassi
  • snufje zout
  • olie

Voor de saus:

  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 tl sambal
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 tl citroensap
  • 50 ml water

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei en de paneermeel.
  • Snijd de ui, knoflook en rode peper (zonder zaadjes) en lente-uitjes zo fijn mogelijk.
  • Meng daarna alle ingrediënten door elkaar.
  • Maak gehaktballetjes (grootte van pingpongbal) van het mengsel.
  • Bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zeef het bakvocht.
  • Fruit de gesnipperde knoflook in het gezeefde bakvocht en voeg de geraspte gemberwortel, sambal, ketjap en wat water toe.
  • Laat dit even pruttelen. Voeg dan kokosmelk en citroensap toe.
  • Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze nog even doorwarmen.
  • Serveer met witte rijst en komkommer in zoet-zuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Oosters