Maiskoekjes (glutenvrij)

Goudbruine, glutenvrije maiskoekjes, knapperig van buiten en zacht van binnen. Opgestapeld op een keramisch bord, gegarneerd met verse koriander en geserveerd met een schaaltje dipsaus, in een warme en huiselijke setting.

Maiskoekjes (glutenvrij)

Knapperige en smaakvolle maiskoekjes, perfect als bijgerecht of snack.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje uitgelekte maïskorrels
  • 2 el rijstmeel
  • 1 el maizena
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Zout of aromat
  • 1 ei
  • Melk
  • Wokolie

Instructies

  • Hak de ui en knoflook fijn.
  • Bak ze in wat olie tot de ui geel is.
  • Voeg eventueel extra groenten toe, zoals prei of paprika.
  • Meng de gebakken ui en knoflook met de maïskorrels, rijstmeel, maizena, peper, zout, ei en een scheutje melk tot een deeg.
  • Schep hoopjes van het deeg in de hete pan en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koekjes goudbruin en gaar aan beide kanten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm als bijgerecht.
Wijnadvies:

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Koek / Pannenkoeken / Snack
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch