Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 500 gram gehakt
- bloem
- ketjap manis
- sambal manis
- djahé gemberpoeder
- suiker
- verse peper & zout
- knoflookpoeder
- nootmuskaat
- 2 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Klop 1 ei los om mee te plakken.
- Meng het gehakt met 1 eetlepel ketjap, 3 theelepels sambal, 1 eetlepel bloem, peper en zout naar smaak, een halve theelepel nootmuskaat, 2 theelepels djahé en 1 ei.
- Maak van het gehakt worstjes die even lang zijn als de deegplakken.
- Kwast de randen van de deegplakken in met geklopt ei en leg op elk deegplakje een gehaktworstje, klap dubbel en druk de randen op elkaar met een vork.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in ca. 20-25 min. gaar.
- Snijd de saucijzenbroodjes in stukjes van ongeveer 2 cm en serveer warm met chilisaus