Indonesische spruitjesstamppot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg aardappels
  • zout
  • 1 zakje nasigroenten
  • 30 gram boter
  • 700 gram spruitjes
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 50 gram dry roasted pinda's
  • 100 gram taugé
  • ½ zakje cassave kroepoek

Instructies

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Wel de nasigroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de boter en roerbak de schoongemaakte spruitjes 5 minuten.
  • Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ± 5 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de melk, de spruitjes, de pinda's en de taugé door elkaar.
  • Garneer met de cassave kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch