Recept afdrukken
No ratings yet

Agar Agar Dengan

Mango pudding met kokos saus uit Indonesie
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de agar agar 1 nacht in voldoende water weken.
  • Pureer de mango in een keukenmachine en voeg citroensap toe.
  • Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 15 ml bedraagt.
  • Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
  • Roer regelmatig.
  • Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
  • Doe de eieren en suiker in een kom.
  • Roer ze au a bain a Marie luchtig.
  • Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
  • Laat de saus au a bain a Marie dik worden.
  • Doe de kokos erbij.
  • Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Panna cotta met honing en agar agar

Recept categorieën: Dessert, Zuivel
Land van herkomst: Italië
porties: 4
Auteur: Naturkost.de

ingrediënten

eventueel:

Bereidingswijze

  • 15 minuten + tijd om af te koelen.
  • Kook de room met de vanille, de honing en de agar-agar 3 minuten.
  • Schenk de room in kleine, met water uitgespoelde of met boter bestreken, kommetjes, en laat ze in de koelkast 6 uur lang opstijven.
  • Kook het fruit met eventueel wat honing tot ze zacht zijn geworden.
  • Druk het fruit door een fijne zeef.
  • Verdeel de gruitsaus over bordjes en zet daar de panna cotta op.
  • Versier met wat vers fruit en eventueel munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Panna cotta met Ferrero Rocher en agar agar

Recept categorieën: Dessert, Zuivel
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 6
Auteur: Chez Zapbook

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breek de chocolade zonder de noten binnenin te beschadigen.
  • Los in een pannetje, op een laag vuur, de chocolade en de suiker op in de room met melk.
  • Voeg de agar agar toe en laat dit al kloppende 30 seconden koken.
  • Schenk de room in hartvormige siliconenvorm en duw in elke vorm een noot.
  • Laat in de koelkast stijf worden.
  • Serveer versierd met fruit.

Vegan say cheezy taart
Recept afdrukken
No ratings yet

Vegan say cheezy taart

Recept categorieën: Gebak, Kaas
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Voor de taart:

Voor de topping:

Optioneel om te garneren:

** Strooikaas

  • 150 gram edelgist
  • 2 eetlepel(s) fenegriek
  • 1 theelepel keltisch zeezout
  • 1 twee flinke eetlepels bami of nasikruiden* (* Je kunt bami of nasikruiden kopen in de biowinkel. Daar zijn ze zonder verdere toevoegingen verkrijgbaar van het merk HET BLAUWE HUIS. Je kunt ze ook vinden in toko’s en supermarkten maar let daar goed op toevoegingen als zout.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Bekleed een hoge ronde springvorm ( ongeveer 22 cm) met bakpapier.
  • Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom goed door elkaar terwijl je beetjes water toevoegt, maak het tot een mooie smeuïge massa.
  • Stort de massa in de vorm en druk goed aan.
  • Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren.
  • Doe alle ingrediënten voor de topping in een pannetje en breng al roerend aan de kook.
  • Schenk over de taart en laat dit opstijven.
  • Garneer eventueel met wat edelgist.

Valentijn chocolaatjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Valentijn chocolaatjes

Recept categorieën: Chocolade
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

CITROEN GANACHE

AARDBEIENGELEI

Bereidingswijze

CITROEN GANACHE

  • Meng in een kom op een bain-marie de eieren, de suiker, de citroenrasp en het citroensap.
  • Kook tot 83˚C en klop vaak.
  • Haal van het vuur. Voeg *Belgische witte chocolade toe, de cacaoboter en de boter.
  • Meng de mix met een staafmixer, koel de ganache af tot 25˚C.

AARDBEIENGELEI

  • Meng de agar-agar en de suiker.
  • Warm de puree op tot 50 ° C en voeg de agar-agar en de suiker mix toe.
  • Laat de mix een minuut koken terwijl je continu roert.
  • Laat 2 uur in de koeling staan ​​en mix tot het glad is.

Bereiding 3:

  • Temper een deel van de *Belgische witte chocolade in een kom.
  • Temper de rest van de *Belgische witte chocolade in een andere kom en voeg de roze kleur toe voor de juiste kleur.
  • Neem een spatel met roze chocolade en maak enkele lijnen in je hartvormen.
  • Meng met de geharde witte chocolade.
  • Maak de mallen leeg en zet ze 10 min bij 8-10 ° C in de koelkast.
  • Spuit de ganache erop en sluit af met geharde witte chocolade.
  • Zet terug in de koelkast en maak het los wanneer je klaar bent.
  • Delight 29 Belgische chocola (duurzaam) en ook de chocola

Blauwe bessen - pompoen brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Blauwe bessen - pompoen brownies

Recept categorieën: Gebak
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

KWARKLAAG

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier.
  • Meng de pompoenpuree, het ei en ahornsiroop voor de brownie bodem goed door elkaar en voeg dan de droge ingrediënten toe.
  • Meng het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cake vorm.
  • Bak in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat vervolgens volledig afkoelen.
  • Verwarm de agar-agar voor de kwarklaag in een klein beetje water en breng dit aan de kook (goed blijven roeren), voeg de kwark toe als de agar-agar wat ingedikt is, roer dit goed door elkaar.
  • Voeg ook de ahornsiroop toe aan de kwark en meng goed.
  • Schenk het kwarkmengsel op de brownie bodem.
  • Kook dan meteen de blauwe bessen in een klein laag je water zacht, pureer de blauwe bessen en giet het eventueel door een vergiet zodat je zuiver sap overhoud.
  • Zet het bessensap nog even op het vuur en voeg hier een snufje agar-agar aan toe (absoluut niet teveel), roer het al kokend door en haal dan van het vuur.
  • Laat een klein beetje afkoelen en giet het bessensap dan over het kwarkmengsel, roer voorzichtig met de punt van een mes door het kwark/bessensap zodat er een soort marmereffect ontstaat.
  • Laat de cheesecake met browniebodem opstijven in de koelkast (ongeveer een uurtje in het geval van agar-agar).
  • Snijd in de gewenste puntjes en geniet!

Tips / Opmerkingen

* Pompoenpuree maak je makkelijk zelf door de pompoenstukjes kort te koken en daarna in de blender fijn te malen tot moes.

Groentetaartje
Recept afdrukken
No ratings yet

Groentetaartje

Recept categorieën: Groenten, Hartige taart
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Voor de taartjes:

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Broccoli, wortels en prei wassen en in stukjes snijden.
  • Ongeveer 2 min. blancheren in kokend water met zout.
  • Eiwitten, ei en slagroom mengen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
  • Vier kleine vuurvaste vormpjes invetten en vullen met groenten; eiermengsel erover verdelen.
  • Afdekken met aluminiumfolie.
  • Gedurende 35 min. onderin de voorverwarmde oven in een schaal met water laten stollen op 180 graden.
  • Ondertussen voor de saus in een pan bouillon, melk en boter verwarmen.
  • Slagroom toevoegen en binden met agar-agar.
  • Van het vuur nemen, eierdooiers toevoegen en goed roeren.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Groentetaartjes storten en serveren met de saus.