Agar-Agar Coklat Empat (Indonesische chocoladepudding)

Agar-Agar Coklat Empat

Indonesische chocoladepudding
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 5 dl. water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3.5 gram agar-agarpoeder 3,5 gr
  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Voor de saus:

  • ½ l vanillevla
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kookroom

Instructies

  • Doe de suiker, gezoete melk, vanillesuiker, cacaopoeder en agar-agar in een kom en meng met een beetje water.
  • Doe dit mengsel bij de rest van het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook.
  • Laat enkele minuten doorkoken totdat de agar-agar goed opgelost is.
  • Giet in een schaal en bedek de schaal met vershoudfolie zodat er geen vel op de pudding komt.
  • Zet daarna in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
  • Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
  • Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
  • Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.
  • Snijd de pudding in blokjes en serveer met de warme saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Indonesië