Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met biefstuk in stroganoffsaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Oesterzwammen in repen snijden.
  • Pasta in ruim water met zout beetgaar koken.
  • In hapjespan boter smelten en oesterzwammen en biefstukblokjes 4 minuten al omscheppend bakken.
  • Stroganoffsaus toevoegen en 1 minuut meewarmen.
  • Saus indien nodig met wat kookwater verdunnen.
  • In kom rucola met dressing omscheppen.
  • Pasta afgieten en op warme borden scheppen.
  • Vleessaus erop scheppen en kaas grof erboven raspen.
  • Salade apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met rivierkreeftjes

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Pasta met een ½ eetlepel olie en zout koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen prei schoonmaken, in dunne ringen snijden en wassen.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten mengen met dressing.
  • In braadpan rest van olie verhitten.
  • Prei en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Tagliatelle, basilicum en rivierkreeftjes toevoegen en ca. 1 minuut goed doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Notities

Serveren met tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met zomerfruit en balsamicodressing

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Salade, Voorgerechten
Porties: 4 personen

Equipment

  • -

Ingrediënten

Instructies

  • Veldsla over vier borden verdelen.
  • Bramen wassen.
  • Perzik schillen en van pit af in blokjes snijden. In droge koekenpan walnoten kort roosteren.
  • Kaas in blokjes snijden.
  • Fruit, noten en kaas over veldsla verdelen.
  • Dressing goed schudden en over salade verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met tonijn

Snel te maken
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Equipment

  • -

Ingrediënten

Instructies

  • Op schaal sla, garneermix en tonijn mengen.
  • Besprenkelen met dressing.
  • Kaas grof raspen en over salade strooien.
  • Serveren met pan tostado.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme salade met kidneybonen

Snel te maken
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • In droge koekenpan spekreepjes krokant uitbakken.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Spek uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Ui en tomaat ca. 3 minuten in achtergebleven spekvet bakken.
  • Bonen afgieten, toevoegen en ca. 3 minuten meewarmen.
  • Augurken in plakjes snijden.
  • Sla in schaal doen en bonenmengsel erop scheppen.
  • Stokbrood snijden en bij salade serveren.
  • Dressing, spekreepjes en augurk door bonenmengsel scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met tomaten paprikasaus

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Penne volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Helft van olie in braadpan verhitten en paprika hierin 5 minuten bakken.
  • Tomatensaus erdoor scheppen en zachtjes verwarmen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en Valess 5 minuten bakken.
  • Sla met dressing mengen.
  • Tomaten-paprikasaus door penne scheppen en eventueel met zout op smaak brengen.
  • Penne over vier borden verdelen en Valess ernaast leggen.
  • Met sla serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Carpaccio met balsamicodressing

Snel te maken.
Recept categorieën: Rundvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren en af laten koelen.
  • Carpaccio over vier borden uitspreiden.
  • Tomaten fijnsnijden.
  • Rucola en tomaten over borden verdelen.
  • Pijnboompitten over carpaccio strooien.
  • Dressing goed schudden en over gerecht sprenkelen.

Notities

Met stokbrood serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde pasta met kaas bosuisaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Knoflook ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Kaassaus toevoegen en verwarmen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Tomaten wassen, in plakjes snijden en mengen met dressing. Pasta afgieten.
  • Kaassaus en bosui door pasta scheppen.
  • Serveren met tomatensalade.

Gevulde paprika met geitenkaas en ansjovis
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde paprika met geitenkaas en ansjovis

AllerHande december 2000
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Vis
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Boven kom geitenkaas verkruimelen.
  • Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden.
  • Koriander fijn knippen.
  • Ansjovis en koriander door kaas scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Schaal invetten.
  • Paprika's aan één kant voorzichtig opensnijden.
  • Paprika's vullen met kaasmengsel, dichtvouwen en naast elkaar in ovenschaal leggen.
  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Paprika's in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden.
  • Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing.
  • Paprika's op sla leggen.

Notities

Serveren met repen focaccia (brood).