Cubaanse kalfsschotel
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 g kalfsvlees
- 2 eetlepels olie
- 2 uien
- Peper
- zout
- 2 teentjes knoflook
- Bloem
- ⅛ l vleesbouillon
- 1 blikje tomaten 280 g
- 1 citroen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel boter
- 4 bananen
Bereidingswijze
- Spoel het kalfsvlees goed af en dep het droog.
- Snijd het in reepjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees 8-10 minuten aan.
- Snipper de uien en voeg deze toe, samen met peper en zout, en de knoflook.
- Bestrooi het mengsel met bloem en voeg vervolgens de vleesbouillon en de tomaten toe.
- Sluit de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
- Breng de schotel op smaak met kerriepoeder.
- Snijd de bananen in stukjes, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met kerriepoeder.
- Bak ze kort in een koekenpan.
- Serveer de gebakken bananen bovenop de Cubaanse kalfsschotel.