Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse minestronesoep

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta beetgaar koken.
  • Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Steeltjes van haricots verts snijden.
  • Snijbonen schuin in ruiten snijden.
  • Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
  • Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
  • Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
  • In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
  • Bouillon aan de kook brengen.
  • Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
  • Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
  • Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
  • Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
  • Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Kaas er apart bij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wodka vanilla granita

Allerhande 2002
Recept categorieën: Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

(Kan dag van tevoren):

  • Vanillestokje in lengte opensnijden en merg eruit schrapen.
  • In pan 5 dl water met suiker, vanillestokje en merg aan de kook brengen.
  • Ca. 5 minuten tegen de kook aan houden en blijven roeren tot alle suiker is opgelost.
  • Pan van vuur nemen en siroop tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Vanillestokje uit siroop halen en helft van wodka erdoor roeren.
  • Mengsel in lage schaal schenken.
  • Schaal in vriezer zetten.
  • Na 2 uur schaal uit vriezer nemen en lichtbevroren massa met vork doorroeren om ijskristallen los te maken.
  • Schaal in vriezer plaatsen en ijskristallen opnieuw 3 keer losmaken, telkens na 1 uur vriezen, tot sneeuwachtige ijsmassa is ontstaan.
  • Granita kan nu tot gebruik in vriezer worden bewaard.
  • Uur voor serveren vier mooie glazen in vriezer zetten.
  • Frambozen voorzichtig schoonvegen.
  • Steeltjes van basilicum plukken en 4 mooie blaadjes achterhouden voor garnering. Basilicumblaadjes op elkaar leggen en tot sigaartje oprollen.
  • Basilicum met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden.
  • Granita uit vriezer nemen.
  • Met vork nogmaals omscheppen en reepjes basilicum erdoor mengen.
  • Glazen uit vriezer nemen en in elk 3 frambozen leggen.
  • Rest van wodka over glazen verdelen.
  • Glazen in laagjes opvullen met wodka-vanillegranita en rest van frambozen.
  • Elk glas garneren met basilicumblaadje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Trio van oesters

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
  • Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
  • Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
  • Blaadjes van koriander fijn knippen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
  • Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
  • Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
  • Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
  • buffet zetten.
  • Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortelloni met basilicumolie

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • In pan met kokend water tomaatjes even onderdompelen.
  • Velletje lostrekken tot kruintje en los eraan laten hangen.
  • Basilicumblaadjes van steeltjes halen. In pan met kokend water basilicumblaadjes 20 seconden zachtjes koken.
  • Boven kopje basilicumblaadjes (4 achterhouden voor garnering) door zeef wrijven.
  • Olie aan puree toevoegen en goed door elkaar roeren.
  • In pan met water tortelloni in ca. 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • Tortelloni, tomaatje en blaadje basilicum aan prikker rijgen.
  • Olie erover sprenkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Torentje van mozzarella en Galliaham

: Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Boven- en onderkant van tomaten snijden, tomaten in 4 mooie plakken snijden.
  • Plakken op bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper.
  • Tomaten onder grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen.
  • Intussen mozzarella afgieten en in blokjes snijden.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Rucola grof snijden.
  • Plakken ham in lengte dubbelvouwen.
  • Steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren.
  • Ringvorm op bord zetten en plak tomaat erin leggen.
  • Laagje rucola op tomaat leggen.
  • Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken.
  • Afdekken met plak tomaat.
  • Ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen.
  • Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken.
  • Zo nog 3 torentjes maken.
  • Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met broccolipuree

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoli in kleine roosjes verdelen, stronk in stukken snijden.
  • In pan met bodempje water broccoli in ca. 10 minuten gaar koken en afgieten.
  • Enkele roosjes apart houden.
  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • MonChou en basilicum bij broccoli in pan doen, ca. 2 minuten verwarmen en met staafmixer grof pureren.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Pasta over vier borden verdelen.
  • Broccolipuree over pasta scheppen, garneren met achtergehouden broccoliroosjes en amandelschaafsel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode wijnjus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstukken halveren en elke helft in plakje ham wikkelen.
  • In pan wijn, port en fond met tijm tot helft inkoken.
  • Aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden en in pan met weinig water in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • In andere pan 25 g boter smelten, knolselderij met 2 eetlepels ingekookt fond afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaarstoven. 1/3 van knolselderij overdoen in kleine pan.
  • Rest met aardappelblokjes en crème fraîche tot puree stampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • 25 g boter verhitten en struisvogeltournedos in ca. 4 minuten rondom bruin bakken.
  • Op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Ingekookt fond door bakvet roeren en laten doorkoken tot mooie jus.
  • Tijm uit jus verwijderen.
  • Rest van boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
  • Basilicum in reepjes snijden en door knolselderijpuree mengen.
  • Knolselderijpuree op vier warme borden scheppen.
  • Struisvogeltournedos erop leggen.
  • Blokjes knolselderij erover strooien.
  • Jus erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier enparmezaanse kaas erop strooien.
  • Bloem erboven zeven. In midden van oven kaaskletskoppen in ca. 4-5 min. goudbruin bakken. Laten afkoelen.
  • Oven laten afkoelen tot 125 °C of gasovenstand 2.
  • Sliptongen één voor één plat op plank leggen en vis aan twee kanten tot op middengraat
  • van graatjes lossnijden (fileren).
  • Tongen keren en ook aan andere kant vis van graatjes snijden.
  • Tongen verticaal vasthouden, vis valt nu van graatjes (blijft aan middengraat vastzitten).
  • Kleine graatjes aan beide kanten weg knippen.
  • Vissen weer plat neer leggen en bestrooien met zout en peper.
  • In lage ovenschaal helft van olijfolie schenken.
  • Tongen er naast elkaar in leggen.
  • Rest van olie erover schenken, tongen moeten ongeveer half onder olijfolie liggen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Witlof schoonmaken, kern verwijderen.
  • 2 struikjes in stukjes snijden.
  • Ham en kaas in stukjes snijden.
  • In pan 2 dl water met bouillontablet verwarmen en bouillontablet al roerend oplossen.
  • Witlof, ham, kaas en snufje nootmuskaat toevoegen.
  • Bouillon afgedekt ca. 25 min. zachtjes laten trekken.
  • Intussen schaal met tongen in oven schuiven en tong in ca. 25 min. net aan gaar laten worden, halverwege tongen keren.
  • Witlofbouillon boven andere pan zeven en vocht tot helft laten inkoken.
  • Vier diepe borden voorverwarmen.
  • Basilicum en bieslook heel fijn hakken.
  • In kommetje kruiden en crème fraîche door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Steeltjes van spinazieblaadjes breken en blaadjes door crème fraîchemengsel halen.
  • Laatste struikje witlof in reepjes snijden en reepjes door crème fraîchemengsel scheppen.
  • Boter in klontjes snijden en aan witlofjus toevoegen.
  • Met staafmixer tot een lichtgebonden jus mixen.
  • Jus in borden scheppen.
  • Tongen uit olie nemen en licht droogdeppen, tongen in jus leggen.
  • Witlofreepjes en spinazieblaadjes erop leggen.
  • Kaaskletskoppen in stukken breken en op tong leggen.

Tips / Opmerkingen

Warm eventueel op het laatst nog even 100 g Hollandse garnalen mee in de jus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: India
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden.
  • Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
  • Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
  • Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm.
  • Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
  • Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rooster laten afkoelen.
  • Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olijven afgieten.
  • Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
  • Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren.
  • Soep pureren.
  • Sherry erdoor roeren.
  • Soep verwarmen, in soepterrine schenken.
  • Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten.
  • Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene asperges met rauwe ham

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Asperges voorzichtig wassen en ca. 15 minuten in koud water leggen.
  • Van asperges aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden.
  • Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in kommetje olie, azijn, vermout en honing tot marinade kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vergiet asperges afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Asperges met kopjes naar één kant op platte schaal leggen en marinade erover schenken. Asperges ca. 1 uur bij kamertemperatuur wegzetten, af en toe voorzichtig omscheppen.

Bereiden:

  • Asperges met kopjes aan één kant over vier borden verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Plakjes ham en mortadella om-en-om dubbelgevouwen naast asperges leggen. Basilicumblaadjes van takjes nemen en in reepjes snijden.
  • Over asperges strooien.
  • Serveren met pan con noci (voorgebakken Italiaans notenstokbrood, AH).