Recept afdrukken
No ratings yet

Zeekraalsalade met bospeen

AllerHande 1996
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 120kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen en pellen.
  • Eieren in partjes snijden. 1 Liter water aan de kook brengen.
  • Zeekraal in vergiet doen.
  • Kokend water erover schenken.
  • Zeekraal laten afkoelen en goed laten uitlekken.
  • Wortels schoonmaken,wassen en (met dunschiller)in lengte in dunne plakken schaven.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden.
  • In slaschaal azijn, olie, mosterd, honing en peper tot sausje roeren.
  • Wortel, paprika en zeekraal erdoor scheppen.
  • Partjes ei erop leggen.
  • Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij gebakken of gestoofde vis of bij gebakken kipfilet.
 

Nutrition

Calorieën: 120kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtournedos met kruidendressing

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Om elke tournedos 2 plakjes spek vouwen en vastzetten met cocktailprikker.
  • Op plat bord bloem strooien.
  • Tournedos door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt -zijn met bloem.
  • In kom 4 eetlepels olie, citroensap, sinaasappelsap, mosterd, bieslook, basilicum en honing tot dressing mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Bereiden:

  • In hapjespan boter en rest van olie verhitten.
  • Zalmtournedos aan beide kanten snel dichtschroeien en op middelhoog vuur ca. 8 minuten bakken, halverwege keren.
  • Intussen in pan weinig water met zout aan de kook brengen.
  • Pangroente toevoegen en afgedekt ca. 6 á 8 minuten zachtjes koken.
  • Groente over twee borden verdelen.
  • Beetje kruidendressing erover schenken.
  • Zalmtournedos in midden leggen en besprenkelen met rest van dressing.
  • Serveren met gebakken krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu gnocci met tomatensaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen ca. 30 minuten in de schil tot ze gaar zijn.
  • Zet de ui en knoflook aan in een pan met een scheut Bakken & Braden totdat ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaten toe en laat deze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Schil de aardappelen en pureer ze.
  • Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei en brokkel de tofu er doorheen.
  • Maak hiervan lange worstjes van vingerdikte en snijd deze in stukjes van 2cm.
  • Markeer deze met een vork.
  • Zet een pan op met ruim gezouten water.
  • Kook de gnocci in het kokende water tot ze drijven.
  • Serveer de gnocci’s met de tomaten saus, basilicum en geraspte parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante spaghetti

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm een scheut Bakken & Braden in een steelpan en voeg hier de fijn gesnipperde ui, knoflook en Spanjee peper aan toe.
  • Bak ze 5 minuten op laag vuur tot glazig.
  • Kruis ondertussen de tomaten in, kook ze 30 seconden in heet water en plons ze daarna in ijskoud water.
  • Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.
  • Doe de tomaten bij het uienmengsel.
  • Verwijder de steeltjes van de basilicum, bind de steeltjes samen met wat touw en voeg dit ook toe aan de saus.
  • Laat de saus 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Verwijder de basilicum steeltjes en voeg de Alpro soya reepjes toe.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies, normaal 8 tot 10 minuten.
  • Presenteer de spaghetti met de saus, wat gescheurde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagna van aubergine, gehakt, tomaten en Taleggio kaas

Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij de aubergine in de lengte in dunne repen van ca. 0,5 cm.
  • Bestrooi ze met een beetje zout en laat het 20 min intrekken.
  • Schil de ui en knoflook en snipper ze fijn.
  • Doe een scheutje Alpro® soya Bak en Braad in de pan en fruit de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
  • Voeg na ongeveer 8 minuten de blikjes tomaat toe samen met de basilicum en laat het geheel sudderen voor ongeveer 10 minuten.
  • Dep ondertussen de aubergine droog met een beetje keukenpapier en bak ze om en om in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
  • Maak in een ovenschaal laagjes.
  • Begin met de saus, daarop het Alpro® soya Gehakt daarna de
  • Taleggio en mozzarella en als laatste de aubergine.
  • Herhaal deze volgorde totdat alle ingrediënten op zijn.
  • Bak de lasagne voor ca. 20 min in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met salsa verde en asperges

Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Salsa verde:

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de kruidenbosjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten van de salsa verde in een keukenmachine tot een grove massa.
  • Haal ongeveer 1 cm van de onderkat van de asperge af.
  • Kook de asperges voor 4 minuten in kokend water.
  • Bak de Alpro® soya Burgers in een scheut Bakken & Braden, 4 minuten om en om tot goudbruin.
  • Serveer de asperges met de burger en wat salsa verde er overheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ burger met basilicumdressing

Recept categorieën: Barbecue, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Dressing:

Bereidingswijze

  • Snijd alle groenten in stukjes van 2 cm.
  • Verdeel deze over 8 spiesen.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een blender en dresseer deze vervolgens over de spiesjes.
  • Grill de spiesjes op de barbecue met de burgers.

Tips / Opmerkingen

Week de houten spiesjes eerst 30 min in koud water om verbranden te voorkomen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsalade met avocado

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Gevogelte, Hapjes, Kip, Salade
Land van herkomst: Fusion
porties: 8 stuks
Calorieën: 320kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilets in lengte in repen snijden, repen halveren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en reepjes kip in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • In schaal Italiaanse dressing, crème fraîche en zout en peper naar smaak door elkaar roeren.
  • Avocado, tomaatjes en kip erdoor scheppen.
  • Rockettsla langs rand van platte schaal verdelen.
  • Kipsalade in midden scheppen en garneren met blaadjes basilicum.

Nutrition

Calorieën: 320kcal | koolhydraten: 6g | Eiwit: 20g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde rauwe hamrolletjes

Rauwe ham is een heerlijk product uit de Belgische Ardennen. Vaak wort rauwe ham koud gegeten met bijvoorbeeld zure augurkjes en grof brood. Maar juist in dit warme gerecht komt de lekkere rooksmaak ook goed naar voren.
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui en de look hierin ± 5 minuten zachtjes.
  • Bak de paprika ± 5 minuten mee.
  • Voeg de courgette, de tomaten, zout, peper en tijm toe en laat de groenten op zacht vuur ± 15 minuten stoven tot het vocht is verdampt.
  • Roer de basilicum en de kaas erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het groentemengsel over de plakjes ham en rol de ham op.
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal, bestrijk de bovenkant van de rolletjes met 1 eetlepel olie en bak de ham in het midden van de oven in 10-15 minuten krokant.

Tips / Opmerkingen

Serveer bij deze hamrolletjes in de schil gekookte aardappelen, met daarbij een grove
mosterdroom van 1¼ dl crème fraîche, gemengd met 1 eetlepel grove mosterd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aubergine sandwiches

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

voorbereiden

  • Cocktailprikkers ca. 10 minuten in koud water weken.
  • Intussen korstjes van kaas afsnijden en kaas in plakken schaven.
  • Basilicumblaadjes van steeltjes plukken.
  • Aubergine wassen, kroontje verwijderen en aan weerszijden in lengte dunne plak eraf snijden (wordt niet gebruikt), rest in lengte in 4 plakken snijden.
  • Plakken aan beide kanten bestrijken met olie.

bereiden

  • Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en op hete barbecue in ca. 6 minuten aan beide kanten bruin roosteren. Aubergine van vuur nemen.
  • Met kaas en basilicum beleggen en met cocktailprikkers vaststeken.
  • Op barbecue terugleggen en nog ca. 3 minuten roosteren tot kaas gesmolten is

Tips / Opmerkingen

Lekker met tomatensaus.