Zeebaars in Basilicumsaus
porties: 4 personen
ingrediënten
- 600 gram zeebaarsfilet
- 2 eetlepels citroensap
- Zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 6 eetlepels pesto
- ¼ liter crème fraîche
- 8 eetlepels basilicum fijngehakte
Bereidingswijze
- Snijd de zeebaarsfilets in gelijke stukken, besprenkel ze met citroensap en kruid ze met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze op een bord afkoelen.
- Breng de pesto met de crème fraîche in dezelfde koekenpan al roerend aan de kook.
- Meng de helft van het fijngehakte basilicum erdoor en leg de stukken vis in de saus.
- Laat de vis met een deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden, keer ze halverwege.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde pijnboompitten en de
- overgebleven basilicum over het gerecht.
Tips / Opmerkingen
Serveer dit gerecht met pasta.