Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars in Basilicumsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zeebaarsfilets in gelijke stukken, besprenkel ze met citroensap en kruid ze met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze op een bord afkoelen.
  • Breng de pesto met de crème fraîche in dezelfde koekenpan al roerend aan de kook.
  • Meng de helft van het fijngehakte basilicum erdoor en leg de stukken vis in de saus.
  • Laat de vis met een deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden, keer ze halverwege.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde pijnboompitten en de
  • overgebleven basilicum over het gerecht.

Tips / Opmerkingen

Serveer dit gerecht met pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van plakjes ham en meloen

Recept categorieën: Fruit, Koude Hapjes, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vruchtvlees van de meloen in kleine blokjes.
  • Meng de meloenblokjes met de ham, balsamicoazijn, porto en peper.
  • Plaats de mix 1 uur in de koelkast.
  • Garneer daarna glaasjes of schaaltjes met fijngesnipperde basilicum.
  • Geniet van deze heerlijke gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettes gevuld met ham kaassaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte, hol ze uit en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Verhit de margarine in een koekenpan en fruit het vruchtvlees met de ui.
  • Bak de salami 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Bereid de MAGGI Ham-Kaas Saus volgens de aanwijzingen en schep de rijst, het
  • courgettemengsel en de basilicum erdoor.
  • Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel.
  • Schenk 3 eetlepels water op de bodem en bak de courgettes 25-30 minuten in een
  • voorverwarmde oven van 200 °C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette ovenschotel

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de courgettes in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de courgette- en aardappel plakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • Plaats de cherrytomaatjes met de bolle kant naar boven op de plakjes.
  • Bestrooi het gerecht met zout.
  • Leg de mozzarella plakjes op de tomaatjes.
  • Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto in een pannetje en schenk het mengsel over het gerecht.
  • Bak de schotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten.
  • Bestrooi de schotel vlak voor het serveren met basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettesoep

Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de courgettes en snijd ze in blokjes.
  • Pel de ui en snijd deze klein.
  • Verhit de olie in een grote pan en smoor hierin de courgettes en de ui.
  • Voeg de knoflookteentjes toe en laat ze kort meesmoren.
  • Voeg het water, de tuinkruiden en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 30 minuten op een zacht vuurtje garen.
  • Verwijder de takjes peterselie, basilicum en selderij.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel zout.
  • Klop de slagroom halfstijf.
  • Serveer de soep in diepe borden en garneer met een toef halfstijf geklopte slagroom.
  • Veel kookplezier!

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitdrank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Smoothies
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
  • Schil de watermeloen, snijd deze in stukjes en verwijder de pitjes.
  • Pureer de aardbeienen watermeloen samen met de basilicum.
  • Voeg al roerend het sinaasappelsap en ijs blokje stoe.
  • Verdeel het drankje over 4 glazen en geniet van deze verfrissende fruitsmoothie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsfricandeau met Champignon-Ragout en Verse Kruiden

Recept categorieën: Kalfsvlees, Varkensvlees
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

SAUS:

Bereidingswijze

FRICANDEAU:

  • Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
  • Breng peper en zout aan op de kalfsfricandeau.
  • Verhit de boter in een braadpan en bruin de fricandeau rondom.
  • Laat het vlees in de oven garen tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius.
  • Laat de fricandeau afkoelen.

SAUS:

  • Roer voor de saus een eetlepel bloem door de braadresten en blus met de witte wijn.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat geheel 2 minuten koken.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en Madeira.

GARNITUUR:

  • Maak de peultjes schoon en blancheer ze gedurende 1 minuut in kokend water met zout.
  • Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

RAGOUT:

  • Pel en snipper de sjalotten en snijd de champignons en shii-take paddenstoelen in plakjes.
  • Hak de kruiden (basilicum, bieslook, peterselie, kervel) fijn.
  • Smelt de boter in een pan, fruit de sjalotten en voeg de paddenstoelen toe.
  • Bak deze op hoog vuur.
  • Bestrooi het geheel met bloem en roer goed door.
  • Laat de bloem 1 minuut garen.
  • Voeg de room toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel iets inkoken.
  • Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg deze samen met de gehakte kruiden aan de paddenstoelen toe.
  • Roer goed door.

VERDERE BEREIDING:

  • Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius.
  • Snijd de fricandeau in 16 plakken.
  • Schep op elke plak wat champignon-ragout, bestrooi met kaas en broodkruim en laat het laagje in de oven bruin en knapperig worden.

GARNITUUR:

  • Verwarm de peultjes in boter en breng op smaak met zout, peper en suiker.

DRESSEREN:

  • Leg de plakken vlees op de borden.
  • Schep de peultjes en de saus erlangs.

Tips / Opmerkingen

Geniet van deze heerlijke kalfsfricandeau met champignon-ragout en verse kruiden!

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet d'agneau en robe de filo et legumes du printemps

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Varkensvlees
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

LEGUMES (Groenten):

SAUS:

Bereidingswijze

LAMSFILET:

  • Bak de lamsfilet kort rondom in hete boter en laat afkoelen.
  • Verwijder de korsten van het brood en maal de rest tot kruim.
  • Hak de basilicum en peterselie fijn, samen met de tijmblaadjes.
  • Meng deze kruiden met het broodkruim en de boter.
  • Snijd het verse spek in plakken en leg deze op plasticfolie.
  • Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over het spek.
  • Leg de lamsfilets bovenop en rol het geheel op.
  • Laat opstijven in de koeling.
  • Bestrijk het filodeeg met eidooier en leg de opgerolde filets erop.
  • Rol het geheel in en druk de buitenkanten plat.
  • Leg ze op een bakplaat met een siliconen bakmat.

SAUS:

  • Breng de lamsfond aan de kook.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en voeg ze samen met de tijm, rozemarijn en honing aan de fond toe.
  • Laat tot de helft reduceren.
  • Passeer de fond en monteer met de boter.

GARNITUUR (Groenten):

  • Dop de tuinbonen en de doperwten.
  • Blancheer ze apart in kokend water met zout en spoel ze koud.
  • Snijd de waspeen diagonaal in dunne lange plakken en blancheer tot ze knapperig zijn.
  • Spoel ze koud.
  • Schil de meiknollen en snijd ze in batons (dunne staafjes) van 3 mm dik.
  • Blancheer ze tot ze knapperig zijn en spoel ze koud.
  • Laat de shii-takes heel als ze klein zijn, anders snijd je ze in vieren.

LAMSFILET:

  • Zet de lamsfilet in een oven van 200 graden Celsius tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius is bereikt.
  • Laat ze vervolgens rusten op een temperatuur van 50 graden Celsius.

SAUS:

  • Breng de saus aan de kook.

GARNITUUR (Groenten):

  • Roerbak de shii-takes in hete boter en breng ze op smaak met een snufje zout.
  • Roerbak de overige groenten in hete olie en breng ze op smaak met zout en peper.

DRESSEREN:

  • Snijd de lamsfilets in 32 stukken en leg 2 stukken op elk bord.
  • Schep de groenten en shii-takes ernaast.
  • Giet de saus over het vlees.

Tips / Opmerkingen

Dit recept combineert malse lamsfilet met een krokante filodeegkorst en diverse voorjaarsgroenten, allemaal samengebonden met een smaakvolle saus. Het gerecht wordt fraai opgemaakt voor een aantrekkelijke presentatie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Côtelettes de cochon de lait sauté aux pommes de terre Roseval

speenvarkencoteletten met Roseval-aardappelen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

Voor de farce:

Saus:

Bereidingswijze

Farce:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukken en pureer deze samen met het eiwit in een foodprocessor.
  • Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout, en maak het mengsel smeuïg met wat room.

Côteletten:

  • Bedek één kant van de côteletten met de farce.
  • Was de Roseval-aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Bestrijk de farce met rauw eiwit en leg er een cirkel van Roseval-aardappelschijfjes bovenop.
  • Bak de met aardappels bedekte côteletten in boter aan één kant goudbruin op niet te hoog vuur.
  • Draai ze om en schroei de andere kant dicht en leg de côteletten op een schaal.

Garnituur:

  • Blancheer de peultjes in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Halveer de snijbonen in de lengte en verwijder de zaden.
  • Snijd ze in Chinese ruitjes en blancheer ze tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel ze af met koud water.
  • Pel de Pomodori-tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Saus:

  • Blancheer de basilicum in kokend water en pureer deze samen met het aanhangende vocht.
  • Bewaar dit mengsel voor later.
  • Reduceer de kalfsfond tot 3 dl.
  • Voeg de gevogeltefond toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het 5 minuten doorkoken.
  • Voeg de room toe aan de saus en laat deze nog 5 minuten koken.
  • Breng op smaak met de cassis, zout en peper.

Serveren:

  • Verdeel het garnituur in het midden van de borden.
  • Plaats een lepel tomaten op het garnituur.
  • Leg de côtelet erbovenop en garneer met een basilicumblaadje.
  • Schep de saus eromheen.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht biedt speenvarkencôteletten met een heerlijke farce en wordt geserveerd met Roseval-aardappelen, groenten en een smaakvolle saus.
Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles St. Jacques met Gandaham

Recept categorieën: Tussengerecht, Varkensvlees, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

Voor de garnituur:

Voor de erwtensoep:

Voor de hazelnoot emulsie:

Bereidingswijze

Erwtensoep:

  • Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  • Fruit beide in boter.
  • Voeg de gevogeltefond en de room toe.
  • Breng aan de kook en voeg de erwten toe.
  • Laat het geheel 5 minuten koken.
  • Pureer de massa, druk het door een zeef en breng op smaak.
  • Laat afkoelen.

Hazelnoot emulsie:

  • Bak de hazelnoten lichtbruin in wat boter.
  • Voeg room en melk toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer en zeef de massa en breng op smaak.
  • Monteer de saus met boter en voeg enkele druppels hazelnootolie toe.

Bladerdeegkussentjes:

  • Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
  • Leg ze op een siliconenmat en laat ze 20 minuten rusten.
  • Bak ze af in een oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen.

Garnituur:

  • Snipper de sjalot en fruit deze in boter.
  • Voeg de doperwten toe en gaar ze op laag vuur.

Coquilles:

  • Kruid de coquilles met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Bak ze in boter aan elke zijde gedurende 1 minuut.

Dresseren:

  • Leg in een diep bord een coquille, daarop een plakje Gandaham, weer een coquille en nog een plakje ham.
  • Voeg een paar doperwten toe en een takje basilicum.
  • Schep de erwtensoep rondom.
  • Schuim de hazelnootemulsie op met een staafmixer en schep het langs de randen van het bord.
  • Leg bovenop een bladerdeegkussentje