Thaise kipschotel uit de wok
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 600 g sperziebonen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 350 g kipfiletblokjes
- 60 ml woksaus curry-kokos
- 7½ gr verse koriander
Bereidingswijze
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Ui pellen en snipperen.
- Sperziebonen schoonmaken en in 4 minuten beetgaar koken.
- Bonen afgieten.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten bakken.
- Sperziebonen toevoegen en 3 minuten meebakken.
- In koekenpan rest van olie verhitten en kipblokjes 5 minuten bakken.
- Woksaus door sperziebonen roeren en 1 minuut meewarmen.
- Koriander fijnknippen.
- Rijst met sperziebonen en kipblokjes serveren en met koriander bestrooien.