Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kipschotel uit de wok

Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Sperziebonen schoonmaken en in 4 minuten beetgaar koken.
  • Bonen afgieten.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten bakken.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en kipblokjes 5 minuten bakken.
  • Woksaus door sperziebonen roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Koriander fijnknippen.
  • Rijst met sperziebonen en kipblokjes serveren en met koriander bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurt spinaziesoep

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan ui in olie 3 min. fruiten.
  • Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken.
  • Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken.
  • Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is.
  • Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren.
  • Yoghurt op smaak brengen met zout en peper.
  • Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren.
  • Soep over vier grote kommen verdelen,

Tips / Opmerkingen

Serveren met naanbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase kokos kippensoep

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan of soeppan met dikke bodem 2 el olie verhitten.
  • Kipreepjes in 4 min. bruinbakken.
  • Kip uit pan nemen.
  • Appel, paprika en gember in rest van olie 5 min. al omscheppend bakken.
  • Kip en currypasta erdoor roeren.
  • Bouillon en kokosmelk in soeppan schenken en aan de kook brengen.
  • Rijst door soep roeren en geheel 15 min. zachtjes laten doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met koriander.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Indiaas naanbrood.
De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka massala currypasta uit pot.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente rijstschotel met cashewnoten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan of wok prei 5 min. fruiten in olie, laatste 2 min. rijst meefruiten.
  • Currypasta door prei en rijst mengen, 500 ml water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en met deksel op pan gerecht 10 min. zachtjes laten stoven.
  • Tomaten, tuinerwten (bevroren) en rozijnen door rijst mengen en nog 5 min. meewarmen.
  • Intussen cashewnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Groente-rijstschotel over vier borden verdelen en bestrooien met cashewnoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Perzische rijst met linzen

Recept categorieën: Hapjes, Rijst
Land van herkomst: Oosters
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan rijst met 4 ½dl water,kaneelstokje, kurkuma en zout in ca.15minuten zachtjes gaarkoken.
  • In koekenpan boter smelten.
  • Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken.
  • Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen.
  • Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen.
  • Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen.
  • Lekker met yoghurt-muntsaus.

Tips / Opmerkingen

Yoghurt-muntsaus maak je van romige Griekseyoghurt.
Roer in een schaaltje 150 g Griekseyoghurt met 2 eetlepels fijngehakte versemuntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot eensausje.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
bereidingstijd 20 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Koening van Jan Plasman

Basmati rijst met sereh en salam bladeren
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de rijst een nacht in een pan met veel water.
  • Giet het water de volgende dag af tot er nog 1 vingerkootje boven de rijst staat.
  • Knip de bovenkant van de sereh af.
  • Bind de serehstengel, de daun pandan en daun salam samen en doe dit tuiltje in de pan met de rijst.
  • Voeg het zout en koenjit poeder toe en roer alles door elkaar.
  • Breng de rijst op hoog vuur aan de kook, draai zodra het water kookt het vuur laag en roer de rijst regelmatig tot het water is verdampt.
  • Doe de rijst in een stomer en stoom hem in ongeveer 20 minuten gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kedgeree

Recept categorieën: Rijst, Vis
Land van herkomst: India
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Overgiet de vis met kokend water en laat 5 minuten staan.
  • Trek de huid eraf, schraap het donkere vlees weg en snijd de vis in stukjes.
  • Smelt de boter in een wijde pan en fruit de gesnipperde ui.
  • Strooi de kerrie en de rijst erbij en fruit even door.
  • Doe er zout en het water bij en laat onder deksel 10 minuten koken.
  • Voeg de vis en de room toe en houd het geheel 15 minuten warm, of tot alle vocht is opgenomen.
  • Garneer met plakjes ei en het groen.
  • Leg er partjes citroen naast en partjes mango eromheen.

Tips / Opmerkingen

En geef er, als het geen ontbijt wordt, een glas witte Rioja bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met curry en Quorn

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en quorn ca. 5 minuten bakken.
  • Paprika toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Currypasta en tomatenblokjes toevoegen en nog ca. 10 minuten laten sudderen.
  • Amandelen in droge koekenpan roosteren.
  • Rijst en curry over vier borden verdelen en garneren met amandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken Chinese kool met pittige tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • -

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kool schoonmaken, in grove repen snijden en wassen.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Peper wassen, zaadjes verwijderen en in dunne ringen snijden.
  • In wok olie verhitten en tofu in ca. 4 minuten bruinbakken.
  • Met schuimspaan tofu uit wok scheppen en warm houden.
  • Ui en peper in wok ca. 1 minuut fruiten.
  • Kool toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Kokosmelk toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes koken.
  • Tofu erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met basmatirijst en kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Marsalakip met kokosspinazie

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan 3 eetlepels olie verhitten.
  • Kip rondom bruinbakken.
  • Kip half afgedekt in ca. 30 minuten gaarbakken.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Als kip bijna gaar is in wok rest van olie verhitten.
  • Ui met currypasta 2 minuten bakken.
  • Spinazie beetje bij beetje toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • Kokosmelk toevoegen en spinazie nog 2 minuten koken.
  • Allesbinder door kokosspinazie scheppen en met zout op smaak brengen.
  • Kip met rijst en kokosspinazie serveren.