Stoofvlees met frites
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 uien
- 2 appels
- 400 g bieflapjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- peper
- 600 g ovenfrites
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 eetlepels ketjap manis
- ½ theelepel nootmuskaat
- zout
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
- Parten in lengte in plakjes snijden.
- Bieflapjes in reepjes van ca. 1 cm dik snijden en bestrooien met gemberpoeder en peper.
- Ovenfrites op bakplaat uitspreiden en in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
- Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
- Ketjap, nootmuskaat en 2 eetlepels water toevoegen.
- Mengsel afgedekt in ca. 10 minuten op laag vuur gaar stoven.
- Vlees toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen.
- Op smaak brengen met zout.
- Frites over vier borden verdelen.
- 'Stoofvlees' ernaast scheppen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met rode kool.