Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofvlees met frites

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
  • Parten in lengte in plakjes snijden.
  • Bieflapjes in reepjes van ca. 1 cm dik snijden en bestrooien met gemberpoeder en peper.
  • Ovenfrites op bakplaat uitspreiden en in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  • Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Ketjap, nootmuskaat en 2 eetlepels water toevoegen.
  • Mengsel afgedekt in ca. 10 minuten op laag vuur gaar stoven.
  • Vlees toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Frites over vier borden verdelen.
  • 'Stoofvlees' ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rode kool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleescurry

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Peultjes schoonmaken, wassen en halveren.
  • Maïskolfjes halveren. Vlees in reepjes van ca. 2 cm breed snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Currypasta ca. 1 minuut fruiten.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken.
  • Paprika, peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken.
  • Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
  • Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Serveren met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleescurry

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
  • Peultjesschoonmaken, wassen en halveren.
  • Maïskolfjes halveren.
  • Vlees in reepjes van 2 cm breed snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Currypasta 1 minuut fruiten.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Paprika,peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend 1minuut meebakken.
  • Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
  • Afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderstoofpot met sperziebonen

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm en bestrooi deze met zout en peper.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ± 4 minuten rondom bruin.
  • Pel de uien, snijd ze in schijfjes en bak die ± 3 minuten met het vlees mee.
  • Haal de sperziebonen af en halveer ze.
  • Voeg de bonen, het bier en de majoraan aan het vlees toe en sudder het geheel in ± 20 minuten heel zachtjes gaar.
  • Snijd de koek in blokjes en roer de blokjes koek door het vocht.
  • Verwarm het gerecht al roerend tot het vocht is gebonden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in dunne reepjes en schep die met de ketjap om.
  • Verhit de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Voeg de vleesreepjes toe en bak ze omscheppend op hoog vuur 4 minuten.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat uitlekken.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en vermeng die met de sperziebonen, de pinda's en de rijst.
  • Roer voor de saus de pindakaas met de ketjap los en roer met wat water tot sausdikte.
  • Klop de olie erdoor en voeg het chilipoeder toe.
  • Schep de saus samen met de biefreepjes door het rijstmengsel.
  • Bekleed een platte schaal met de kleiner gescheurde sla, verdeel daar de salade over en bestrooi met de koriander.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een warm pitabroodje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkool met rundvlees

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen
Calorieën: 400kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • Bieflapjes in heel dunne reepjes snijden.
  • Bestrooien met steak seasoning.
  • In kommetje bouillonpoeder, currygewürzsaus en 1 dl water door elkaar roeren.

BEREIDEN:

  • In wok of braadpan olie verhitten.
  • Ui en vlees al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Aardappelblokjes en boerenkool toevoegen.
  • Al omscheppend ca. 3 minuten op halfhoog vuur bakken.
  • Curryvocht toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels en boerenkool onafgedekt op halfhoog vuur in nog ca. 5 minuten gaar laten sudderen en vocht laten verdampen, af en toe omscheppen.

Nutrition

Calorieën: 400kcal | koolhydraten: 36g | Eiwit: 31g | Vet: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bieflapjes met mango gembersaus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen
Calorieën: 275kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
  • In keukenmachine mango met gember, gembersiroop en tomatensap tot gladde saus pureren of mango en gember heel fijn snijden en alles boven kom door zeef wrijven.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Sugar snaps schoonmaken.
  • Bieflapjes in dunne reepjes snijden.
  • Bestrooien met chilipoeder.

BEREIDEN:

  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Bieflapjes al omscheppend in ca. 3 minuten bruin bakken.
  • Bosui en sugar snaps toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Mangosaus en bouillonpoeder toevoegen en aan de kook brengen.
  • Nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Serveren met pandanrijst.

Nutrition

Calorieën: 275kcal | koolhydraten: 24g | Eiwit: 25g | Vet: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bieflapje met olijven-groenterijst

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bieflapjes bestrooien met vleeskruiden.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Tomaatjes schoonmaken en halveren.
  • In koekenpan helft van olie verhitten.
  • Bieflapjes in 4-5 minuten bruinbakken.
  • Rest van olie verhitten in andere (koeken)pan.
  • Rauwkost op hoog vuur 1 minuut roerbakken.
  • Tomaatjes en olijven 1 minuut meebakken.
  • Rijst toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Vlees en groenterijst op bord scheppen.
  • Braadvet even laten inkoken met 2 eetlepels water en pesto.
  • Jus over rijst en vlees gieten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkool en aardappel met bieflapjes

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bieflapjes in reepjes en maal er royaal peper boven.
  • Verhit de olie in een wok of wadjan, bak de vleesreepjes rondom bruin en neem ze daarna uit de pan.
  • Bak de bloemkoolroosjes en de aardappelplakjes omscheppend mee, voeg de afgehaalde peultjes toe en bak die ook omscheppend.
  • Halveer of vierendeel de champignons en roer deze samen met de in stukjes gesneden tomaten erbij.
  • Roer de pindakaas met de sherry uit en giet dit bij de groenten.
  • Voeg eventueel nog wat water toe.
  • Laat dit alles 5 minuten garen.
  • Voeg het vlees weer toe en bestrooi het geheel met de noten en het sesamzaad.
  • Lekker met wilde en witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde bieflapjes met Chinese kool

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bieflapjes in reepjes van 1 cm.
  • Roer in een kom de ketjap, de azijn, de tabasco en de gembersiroop door elkaar.
  • Schep het vlees door de marinade en laat het afgedekt ± 20 minuten intrekken.
  • Snipper intussen de ui.
  • Halveer de gewassen kool in de lengte en snijd hem in smalle reepjes.
  • Laat de kool goed uitlekken.
  • Schep het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en vang de marinade op.
  • Verhit de helft van de olie in een wok.
  • Roerbak de reepjes vlees in ± 2 minuten bruin, schep ze uit de wok op een bord en houd ze afgedekt warm.
  • Verhit de resterende olie in de wok en laat de ui glazig fruiten.
  • Voeg de kool toe en roerbak ± 2 minuten.
  • Voeg het vlees, de sesamolie en de marinade toe en laat kort doorwarmen.
  • Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  • Strooi er vlak voor het serveren de seroendeng over en serveer met rijst.