Boerenworst met andijvie

Boerenworst met andijvie

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg andijvie
  • 1 kg boerenworst
  • muskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • De andijvie snel wassen onder stromend water.
  • Ze 5 minuten blancheren in een grote kastrol kokend water.
  • Prik met een vork in de worst.
  • Braad ze op middelmatig vuur in een grote pan, tot ze een deel van het vet kwijt is.
  • leg ze zonder het braadvet in een kookpot, en vul verder op met de afgegoten andijvie.
  • Peper en zout toevoegen en een beetje muskaat.
  • Giet er nog een glas warm water over, afdekken en gedurende ongeveer 1 uur laten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opdienen met aardappel puree.

Bijpassende wijn:

een Lichte rode wijn of een blond bier.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees