Bokking of Gebakken Haring

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 verse bokkingen of haringen uit de ton
  • Bloem
  • Olie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Ontgraat de vis, spoel snel af en bestrooi met wat zout en peper. Laat het ongeveer 15
  • minuten staan.
  • Laat de vis uitlekken of dep droog. Wentel de vis door bloem.
  • Verhit olie in een pan. Bak eerst de zijde met de huid kort en vervolgens de andere kant
  • totdat ze mooi bruin zijn.
  • Leg de kuit en hom op de opengelegde visjes tijdens het bakken. Als de kuit spettert, kun je
  • een deksel op de pan leggen.
  • Serveer de gebakken bokking of haring met rode kool, bieten, sla, aardappelen, rijst of
  • gebakken aardappelen. Maak er eventueel een botersaus bij.
  • Je kunt ook brood serveren bij de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Geniet van deze gebakken vis als een heerlijke maaltijd met diverse bijgerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland