Champignonpaté met bosvruchtensaus
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 150 g bosvruchten diepvries, doos à 300 g
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels rode port
- 1 eetlepel poedersuiker
- ½ veldslamelange à 100 g
- 2 plakken champignonpaté
Instructies
- Bevroren fruit (in magnetron of steelpan met 1 eetlepels water) snel ontdooien.
- Sinaasappel schoonboenen en helft van schil dun raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt).
- Met staafmixer of in keukenmachine bosvruchten samen met port, sinaasappelrasp en
- poedersuiker pureren.
- Sla over vier kleine borden verdelen.
- Plakken paté doormidden snijden en naast of op sla leggen.
- Bosvruchtensaus erover scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er knapperige kleine broodjes (bijv. miniciabatta) bij.