Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles St. Jacques met Gandaham

Recept categorieën: Tussengerecht, Varkensvlees, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de garnituur:

Voor de erwtensoep:

Voor de hazelnoot emulsie:

Instructies

Erwtensoep:

  • Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  • Fruit beide in boter.
  • Voeg de gevogeltefond en de room toe.
  • Breng aan de kook en voeg de erwten toe.
  • Laat het geheel 5 minuten koken.
  • Pureer de massa, druk het door een zeef en breng op smaak.
  • Laat afkoelen.

Hazelnoot emulsie:

  • Bak de hazelnoten lichtbruin in wat boter.
  • Voeg room en melk toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer en zeef de massa en breng op smaak.
  • Monteer de saus met boter en voeg enkele druppels hazelnootolie toe.

Bladerdeegkussentjes:

  • Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
  • Leg ze op een siliconenmat en laat ze 20 minuten rusten.
  • Bak ze af in een oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen.

Garnituur:

  • Snipper de sjalot en fruit deze in boter.
  • Voeg de doperwten toe en gaar ze op laag vuur.

Coquilles:

  • Kruid de coquilles met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Bak ze in boter aan elke zijde gedurende 1 minuut.

Dresseren:

  • Leg in een diep bord een coquille, daarop een plakje Gandaham, weer een coquille en nog een plakje ham.
  • Voeg een paar doperwten toe en een takje basilicum.
  • Schep de erwtensoep rondom.
  • Schuim de hazelnootemulsie op met een staafmixer en schep het langs de randen van het bord.
  • Leg bovenop een bladerdeegkussentje

Recept afdrukken
No ratings yet

Coquille met Tomatensalsa

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Fruit de sjalotsnippers in 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg tomatenblokjes, azijn, koriander en suiker toe, en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Bak de coquilles kort in de overige olijfolie en plaats ze op een ovenschaaltje.
  • Leg een zeer dun plakje mozzarella op elke coquille en daarbovenop wat tomatensalsa.
  • Zet dit 1 minuut onder de grill en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles st. Jaques aux jambon

Recept categorieën: Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 32 pl gandaham

GARNITUUR

ERWTENSOEP

HAZELNOOTEMULSIE

Instructies

ERWTENSOEP :

  • Sjalotten snipperen en look hakken.
  • Beide aanzweten in boter.
  • De fond en de room toevoegen.
  • Aaan de kook brengen en de erwten toevoegen.
  • Geheel laten koken gedurende 5 minuten.
  • Massa pureren, door zeef drukken en op smaak brengen.
  • Laten afkoelen.

HAZELNOOTEMULSIE :

  • Hazelnoten lichtbruin bakken in wat boter.
  • Room en melk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Pureren en zeven en op smaak brengen.
  • Monteren met boter en paar druppels hazelnootolie.

BLADERDEEG KUSSENTJES

  • Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
  • Leg ze op een siliconenmat en laat 20 minuten rusten.
  • Bak ze af op 180 graden in 15 minuten.
  • Laat afkoelen.

GARNITUUR :

  • Sjalot snipperen en aanzweten in boter.
  • Doperwten toevoegen en garen op laag vuur.

COQUILLES :

  • Coquilles zouten en peperen en door de bloem wentelen.
  • Sauteren in boter aan elke zijde 1 minuut.
  • Erwtensoep warm maken.
  • Hazelnootemulsie warm maken.

DRESSEREN :

  • In diep bord een coquille leggen, hierop een plakje gandaham, weer een coquille en weer ham.
  • Hierop een paar doperwten en takje basilicum.
  • Soep rondom scheppen.
  • Hazelnootemulsie opschuimen met staafmixer en er langs scheppen.
  • Leg bovenop een bladerdeegkussentje.

Coquilles met vanillesaus en kaviaar
Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles met vanillesaus en kaviaar

AllerHande december 2002
Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Plakje van onderkant aspergetips af snijden.
  • Aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Vanillestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen.
  • Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen.
  • Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
  • Diepgevroren coquilles eerst volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Aspergetips over vier borden verdelen.
  • Vanillestokje uit saus nemen.
  • Saus zachtjes opnieuw verwarmen.
  • Coquilles droogdeppen en licht bestrijken met olie.
  • Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet.
  • Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper.
  • Coquilles op asperges leggen, beetje vanillesaus erover schenken en rest rondom druppelen.
  • Op elke coquille schepje kaviaar leggen, direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles met geroerbakte groenten

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vis, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • 2 eetlepels olie verwarmen.
  • Bleekselderij en wortel toevoegen en even bakken.(± 1 minuut)
  • Paprika en babymaïs toevoegen en ± 1 minuut bakken.
  • Peulen en shiitaken toevoegen en ± 2 minuten bakken.
  • Afblussen met sojasaus, kippenbouillon en aan de kook brengen.
  • Zetmeel erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en sesamolie toevoegen.
  • Afmaken met een bosuitje.
  • Rest olie in tefalpan verwarmen en coquilles snel om en om bakken (2 minuten).
  • Groenten in schaal doen en coquilles erover verdelen

Notities

Serveren met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles met ham

Recept categorieën: Amuse, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Suiker, water, citroenschil en rozemarijn voor 2/3 inkoken en af laten koelen.
  • Plakjes ham op de werkbank leggen, coquilles erop en met marinade insmeren.
  • Dichtvouwen, prikkertje erdoor en licht insmeren met olijfolie.
  • In tefalpan zachtjes bakken (± 2 minuten).
  • Olijven, tomaat, kappertjes, knoflook en 1 eetlepel bieslook door elkaar mengen.
  • Op smaak brengen met peper en zout en olijfolie toevoegen tot een samenhangend geheel.
  • Samen serveren.

Tuinboontjes-crème met coquille
Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinboontjes-crème met coquille

Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tuinbonen in een beetje water met zout, spoel ze koud en haal de vliesjes ervanaf.
  • Pureer de boontjes in de keukenmachine en maak ze smeuïg met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak.
  • Bak de serranoham krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal de krokant gebakken ham fijn in de keukenmachine.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bloedworstplakjes. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Bak de coquilles aan twee kanten bruin.

Serveren:

  • Spuit een rozet van de tuinbonen-crème op een bordje en leg hierop een plakje bloedworst met daarop de coquille.
  • Bestrooi met de serranoham crunch.