Crab Bisque
Ingrediënten
- 1 kg verse krab
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 100 g prei
- ½ venkelknol
- 3 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes koriander
- 10 peperkorrels
- 50 g tomatenpuree
- 1 dl cognac
- 2 dl witte wijn
- 2 liter visbouillon
- 1 liter water
Garnering:
- 200 g krabvlees
- 8 sneetjes witbrood
- Kervel
Instructies
- Hak krabben in stukken, bak ze in olie tot ze kleuren.
- Voeg venkel, prei, knoflook, peperkorrels, tijm, laurier, en koriander toe, bak mee.
- Voeg tomatenpuree toe, bak 3 minuten.
- Blus af met cognac en witte wijn, voeg visbouillon en water toe.
- Laat 1 uur trekken, zeef en reduceer tot 3 liter, bind met rijstemeel, breng op smaak.
- Garneer met croutons (broodblokjes gebakken in boter) en krabvlees, serveer met kervel.