Crab Bisque

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse krab
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 100 g prei
  • ½ venkelknol
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes koriander
  • 10 peperkorrels
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 2 liter visbouillon
  • 1 liter water

Garnering:

  • 200 g krabvlees
  • 8 sneetjes witbrood
  • Kervel

Instructies

  • Hak krabben in stukken, bak ze in olie tot ze kleuren.
  • Voeg venkel, prei, knoflook, peperkorrels, tijm, laurier, en koriander toe, bak mee.
  • Voeg tomatenpuree toe, bak 3 minuten.
  • Blus af met cognac en witte wijn, voeg visbouillon en water toe.
  • Laat 1 uur trekken, zeef en reduceer tot 3 liter, bind met rijstemeel, breng op smaak.
  • Garneer met croutons (broodblokjes gebakken in boter) en krabvlees, serveer met kervel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Zeevruchten