Doperwten courgettesalade met feta

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 225 g doperwten diepvries
  • zout
  • 1 bosuitje
  • ½ pakje Griekse feta à 200 g Dodoni
  • 2 takjes munt
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • versgemalen peper

Instructies

  • Courgette wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout courgette en doperwten ca. 2 minuten koken.
  • In vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
  • Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Feta in blokjes snijden.
  • Muntblaadjes fijnhakken.
  • In schaal citroensap met olie tot dressing kloppen.
  • Munt erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Courgette, doperwtjes, uiringetjes en feta erdoor scheppen.
  • Salade ca. 30 minuten laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  • Salade nogmaals omscheppen en eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij geroosterd vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Salade / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch