Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) boter
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 2 glazen Fijne Bulgur
- 1 pakje vanille suiker
- 5 glazen suiker
- 1 glas druiven molasses
- 2 glazen water
Voor het serveren
- 4 bollen vanille ijs
Instructies
- Roosteer de pijnboompitten met zonnebloemolie.
- Voeg bulgur toe en blijf nog ongeveer 15 minuten op zeer laag vuur roosteren.
- Voeg boter en vanilla suiker toe en meng ze.
- Kook water en druiven molasses in een aparte kop of schaal.
- Giet het op de bulgur die geroosterd is.
- Wanneer de bulgur licht water opneemt, voeg je de helft van de suiker en de resterende suiker vijf minuten later toe.
- Sluit na het meerdere keren mengen het deksel en zet het vuur uit; laat het 15 minuten rusten. Warm serveren met ijs.