Fijne Bulgur Halva Met Ijs

Fijne Bulgur Halva Met IJs

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 2 glazen Fijne Bulgur
  • 1 pakje vanille suiker
  • 5 glazen suiker
  • 1 glas druiven molasses
  • 2 glazen water

Voor het serveren

  • 4 bollen vanille ijs

Instructies

  • Roosteer de pijnboompitten met zonnebloemolie.
  • Voeg bulgur toe en blijf nog ongeveer 15 minuten op zeer laag vuur roosteren.
  • Voeg boter en vanilla suiker toe en meng ze.
  • Kook water en druiven molasses in een aparte kop of schaal.
  • Giet het op de bulgur die geroosterd is.
  • Wanneer de bulgur licht water opneemt, voeg je de helft van de suiker en de resterende suiker vijf minuten later toe.
  • Sluit na het meerdere keren mengen het deksel en zet het vuur uit; laat het 15 minuten rusten. Warm serveren met ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------