Fricandeau de Veau et Ragout aux Champignons et Herbes Frais

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1600 g kalfsfricandeau
  • 100 g boter
  • 3 sjalotten
  • 500 g champignons
  • 500 g shii-take
  • ¼ bosje basilicum
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje kervel
  • 60 g boter
  • 70 g bloem
  • 100 g gekookte ham
  • Zout
  • Peper
  • 200 g wit broodkruim
  • 200 g geraspte kaas

Saus:

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl kalfsfond
  • Madeira

Garnituur:

  • 1 kg peultjes
  • Zout
  • Suiker
  • Boter

Instructies

Fricandeau:

  • Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
  • Breng peper en zout aan op de fricandeau.
  • Verhit de boter en braad de fricandeau rondom bruin.
  • Laat het vlees in de oven garen tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius.
  • Laat de fricandeau afkoelen.

Saus:

  • Roer voor de saus een eetlepel bloem door de braadresten.
  • Blus af met de witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
  • Laat het geheel 2 minuten koken.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en Madeira.

Garnituur:

  • Maak de peultjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout.
  • Spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Ragout:

  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Snijd de champignons en shii-take in plakjes.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Smelt de boter, fruit de sjalotten en voeg de champignons toe.
  • Bak op hoog vuur aan.
  • Bestrooi met bloem en roer goed door.
  • Laat 1 minuut garen.
  • Voeg de room toe en breng aan de kook.
  • Laat iets inkoken.
  • Voeg de gekookte ham, kruiden, zout en peper toe.
  • Roer goed door.

Assemblage:

  • Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius.
  • Snijd de fricandeau in 16 plakken.
  • Schep op elke plak wat ragout, bestrooi met kaas en wit broodkruim.
  • Laat het geheel in de oven bruin en knapperig worden.

Garnituur:

  • Verwarm de peultjes in boter en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Verhit de saus.

Serveren:

  • Leg de plakken vlees op de borden.
  • Schep de peultjes en de saus erlangs.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees