Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van rivierkreeftenstaarten

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten

ingrediënten

  • 1 kg rivierkreeftenstaarten

GARNITUUR

SAUS

Bereidingswijze

MAYONAISE :

  • Voeg aan de dooiers toe de mosterd, azijn, zout en peper en roer glad.
  • Voeg al roerende de olie toe tot een emulsie ontstaat.
  • Klop de room bijna stijf.
  • Roer door de mayonaise de tomatenketchup, cognac en de sherry.
  • Spatel de room door en breng de saus op smaak met zout, peper, cayenne en worchester.

GARNITUUR :

  • Pluk het gele deel van de frisee en zet op ijswater.

GARNERING :

  • Pliceer de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder het zaad.
  • Snijd de citroenen in 16 partjes, verwijder de pitten en de witte draad.

AFWERKING :

  • Leg onder in de glazen de frisee.
  • Schep hier bovenop de rivierkreeftenstaarten.
  • Nappeer deze met de cocktailsaus.
  • Zet op de rand van het glas een quartier van citroen.
  • Garneer met een rivierkreeftenstaart, tomaat en kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van witlof met tijmkletskoppen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boter smelten.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • In kom sesamzaad, poedersuiker en mespunt zout door elkaar roeren.
  • Al roerend sinaasappelsap en boter toevoegen.
  • Blijven roeren tot homogene massa ontstaat.
  • Bloem en tijm erdoor spatelen.
  • Deeg ca. 10 uur afgedekt in koelkast laten opstijven.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Bakplaat invetten.
  • Van deeg 12 rolletjes ter grootte van knikker draaien en op bakplaat leggen met zeker 5 cm tussenruimte.
  • Kletskoppen in oven in ca. 10-15 minuten mooi goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • In keukenmachine witte-wijnazijn, mosterd en mayonaise mengen.
  • Al draaiend 1 dl olijfolie en walnootolie in dun straaltje toevoegen en blijven draaien tot mooi gebonden dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en poedersuiker.
  • Frisée wassen, in stukken scheuren en (in slacentrifuge) droog slaan.
  • Rucola in stukken scheuren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Struikjes witlof in lengte halveren en stronkje met kern eraf snijden.
  • Witlofpunten op 5 cm afsnijden, wassen en tot gebruik in vochtige theedoek wegleggen. Onderkanten van witlof in reepjes snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Reepjes witlof met 1 theelepel poedersuiker al omscheppend in ca. 3-4 minuten beetgaar bakken.
  • Rode-wijnazijn erover schenken en laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, bieslook, zout en peper.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Op de borden ringvorm zetten.
  • Gebakken witlof erin scheppen en licht aandrukken.
  • Ring voorzichtig verwijderen.
  • Op witlof kletskop leggen.
  • Hierop wat frisée en rucola verdelen en omelet losjes gevouwen erop leggen.
  • Hierop weer kletskop leggen met frisée, rucola en omelet.
  • Afdekken met kletskop.
  • Witlofblaadjes en kervel eromheen verdelen.
  • Besprenkelen met dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Anguille fume aux carpaccio de beteraves rouges

Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

DRESSING:

CREME:

SOEZENDEEG:

Bereidingswijze

DRESSING :

  • Roer de azijnsoorten samen met zout, peper en mosterd glad.
  • Voeg al roerende de olie soorten toe en breng de dressing op smaak.

GARNITUUR :

  • Was de rozeval aardappelen en snijd deze in een brunoise.
  • Blancheer ze beetgaar in kokend water met zout en giet ze af.
  • Vermeng ze direct met wat dressing en laat ze afkoelen.
  • Pluk de frisee en zet op ijswater.

CREME :

  • Klop de room stijf en roer de creme fraiche glad.
  • Voeg beide bij elkaar.
  • Hak de ruccola fijn en voeg aan de creme toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet koud.

SOEZENDEEG :

  • Voeg de boter en het water samen en verwarm tot de boter is gesmolten.
  • Breng geheel aan de kook en voeg van het vuur af in een keer de bloem toe en roer tot een bal.
  • Laat deze op laag vuur even garen en roer van het vuur af de eieren er een voor een door.
  • Breng op smaak met wat zout.
  • Spuit hiervan rasers op een siliconenmat.
  • Bak deze af op 180 g. in 15 minuten en laat afkoelen.

PALING :

  • Snijd uit elke palingfilet 5 gelijke tranches en zet koud.

CARPACCIO :

  • Stijk de spiegel van 16 borden in met olijfolie.
  • Snijd de gare rode biet in zeer dunne plakken op snijmachine of mandoline en dresseer ze direct op bord.

DRESSEREN :

  • Zet op de carpaccio ringen en vul deze met de rozevalsalade en druk goed aan.
  • Verwijder de ringen en zet rondom de salade de palingtranches.
  • Bovenop een toefje frisee.
  • Besprenkel de carpaccio met de dressing.
  • Maak van de creme kleine quenelles en leg deze p de carpaccio.
  • Garneer met een raster van soezendeeg en kervel

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisée met Chaumes en druivendressing

AllerHande november 2001
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla over vier borden verdelen.
  • Van Chaumes korstjes afsnijden en in plakjes snijden.
  • Plakjes over salade verdelen.
  • Besprenkelen met dressing.
  • Serveren met geroosterd brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje gezond met wortelsalade van Allerhande

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch
porties: 2 personen
Calorieën: 300kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stokbrood opensnijden en helften elk besmeren met 1/2 eetlepel yogonaise.
  • Frisée grof snijden en onderkanten ermee beleggen.
  • Door wortelrauwkost
  • Zaanse .mosterd en rest van yogonaise scheppen.
  • Mengsel over frisée verdelen.
  • Kipgrillworst in 12 dunne plakjes snijden en op wortelrauwkost leggen.
  • Garneren met daikonkers.
  • Bovenkanten van stokbrood erop leggen.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 14g | Vet: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rettichsalade met zalm

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis, Zalm
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de frisée, sla de bladeren droog, scheur ze in stukken en verdeel ze over 2 borden.
  • Schil de rettich, schaaf hem met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne repen en rangschik die op de frisée.
  • Klop een sausje van de azijn, de mosterd, de olie, zout, peper, de dille en de roze peper en sprenkel dit over de salade.
  • Snijd de zalm in dunne reepjes en verdeel die over de salade.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vers geroosterd witbrood en gezouten boter of kruidenboter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gewokte grote garnalen

Recept categorieën: Salade, Vis, Zeevruchten
porties: 2
Auteur: Vitaminezee.nl

ingrediënten

Dressing:

Bereidingswijze

  • Alle ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar mengen en over 4 borden verdelen
  • Voor de dressing, azijn mengen met gember, pepertje, suiker en sojasaus; langzaam de olie erbij druppelen en goed doorroeren; op smaak brengen met peper en zout, over de salade sprenkelen.
  • Garnalen pellen op het staartje na; droog deppen en marineren met peper, zout en kerriepoeder (± 5 minuten)
  • Bloem, gember en water tot papje roeren.
  • In wok olie verhitten tot deze licht begint te walmen; garnalen door papje halen en bakken in olie tot deze lichtbruin en knapperig zijn.
  • Uit laten lekken in een zeef en op de salade zetten.

Tips / Opmerkingen

Serveren met brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Salade
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  • Schil de asperges, snijd de onderkantjes eraf, kook ze beetgaar en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  • Klop de wijn, de wijnazijn, het sjalotje, de appel, de honing, de olijfolie en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer op.
  • Voeg voor een betere binding eventueel nog wat olie toe.
  • Marineer de in stukken gesneden asperges 2 uur in een deel van de vinaigrette.
  • Was, droog en pluk de slasoorten en schep er wat vinaigrette door.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de aspergestukjes op de sla.
  • Snijd met een warm mes dunne plakken van de eendenlever, bestrooi die met peper en zeezout en verdeel ze over de salade.