Garnalen roomsoep
porties: 6
ingrediënten
Bereidingswijze
- Pel de garnalen en plet de schalen fijn.
- Leg deze in een braadpan met 60 g boter, gehakte ui en de fijngesneden wortel.
- Laat gedurende enkele minuten stoven, voeg er vervolgens cognac bij, en flambeer.
- Giet alles in een vergiet, waaronder een kom staat en laat de garnalenboter uitdruipen.
- Doe vervolgens schalen en groenten in de braadpan met de witte wijn en een beetje water en laat gedurende 1 minuut koken.
- Laat afgedekt intrekken.
- Verwarm 50 g boter in een pot voeg er de gepelde garnalen aan toe en dan de tomaten, gepeld en ontpit, tijm en knoflookteentje, de bloem die eerst op de plaat van de warme oven werd uitgespreid opdat ze zou kleuren.
- Vemeng met warm water en laot gedurende 30 minuten koken.
- Hou enkele garnalen opzij voor de versiering.
- Na de tijm te hebben verwijderd, mixen.
- Zet de soep opnieuw op het vuur, voeg er het aftreksel van de garnalenschalen in de witte wijn aan toe en de garnalenboter.
- Opnieuw aan de kook brengen en binder met de room en het eigeel.
- Kruiden naar smaak.
- Opdienen met de opzij gehouden garnalen voor de versiering.
Tips / Opmerkingen
Dezelfde methode wordt toegepast voor soep van zee of rivierkreeft, maar het is aangeraden de schaaldieren eerst te stoven, het vlees er dan uit te halen en daarna de poten en de schalen fijn te stampen.