Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante visschotel uit Indonesië

Ook dit weer bij familie gegeten. Heerlijk!
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon met knoflook en kruiden.
  • De vis in stukken snijden en samen met de garnalen klaarzetten.
  • Snipper de ui en fruiten, daarna toevoegen bij de bouillon.
  • Schep de vis en garnalen er doorheen en nu 10 min laten stoven.
  • Leg de vis op een schaal en maak de saus af met citroensap.
  • Giet dit over de vis.

Tips / Opmerkingen

Samen met de bloemkool uit India een heerlijk gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Franse vis-maaltijdsoep

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 3 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad aan: champignons, asperges, paprika, vleestomaat en de courgette
  • Voeg bij de visbouillon eerst de tilapia en kook even aan.
  • Doe nu het groente mengsel erbij met de garnalen en mosselen.
  • Even goed doorkoken.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij stukjes stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kumarasoep met vis

Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de bouillon op en doe de blokjes aardappel erbij.
  • Gaar laten koken en pureren.
  • Doe nu zeekraal en de stukjes visbij de gepureerde soep, samen met de kruiden.
  • Even gaar laten worden en dan de garnalen en mosselen erbij.
  • In 2 min op temperatuur brengen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Arroz a banda

Een heerlijk Spaans vis gerecht, en nee het is geen paella!
Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst
  • Doe de rest van de groente in een pan, aanbakken en dan samen met de gepureerde tomaten lekker 1/2 uurtje laten sudderen.
  • Doe nu alles bij elkaar in een pan

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese Pho

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Vietnam

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de groentebouillon samen met de kruiden en groenten, maar zonder de taugé.
  • Even een 1/2 Uurtje laten garen.
  • Kruidnagel en steranijs eruit en noodles erin.
  • Flink opwarmen.
  • De laatste 2 min de garnalen erbij.
  • Pak diepe borden en leg daarin handje taugé, beetje koriander en 2 zontomaatje.
  • Doe nu de soep erbij.

Tips / Opmerkingen

Samen met stokbrood een lekkere en gezonde maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische asperges

Recept van mijn zus
Recept categorieën: Groenten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. leg de kopjes apart.
  • Snipper de ui, knoflook, lombok fijn.
  • De tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Schil de gember en verdeel in drie stukken.

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de lombok tot glazig.
  • Voeg dan de tomaat en de gemberstukken toe en schep om.
  • Voeg dan het laurierblad, wat zout, de bruine suiker, de djahe, een flinke scheut ketjap en het glas met water toe.
  • Voeg de aspergestukken, NIET DE KOPJES, toe en laat dit tien minuten zacht pruttelen.
  • Kook en pel de eieren.
  • Snijd in 8 en.
  • Voeg ze toe aan de saus samen met aspergekopjes, Ongeveer 15 min,minuten laten sudderen in een afgedekte pan .
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen!

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalen roomsoep

Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
porties: 6
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de garnalen en plet de schalen fijn.
  • Leg deze in een braadpan met 60 g boter, gehakte ui en de fijngesneden wortel.
  • Laat gedurende enkele minuten stoven, voeg er vervolgens cognac bij, en flambeer.
  • Giet alles in een vergiet, waaronder een kom staat en laat de garnalenboter uitdruipen.
  • Doe vervolgens schalen en groenten in de braadpan met de witte wijn en een beetje water en laat gedurende 1 minuut koken.
  • Laat afgedekt intrekken.
  • Verwarm 50 g boter in een pot voeg er de gepelde garnalen aan toe en dan de tomaten, gepeld en ontpit, tijm en knoflookteentje, de bloem die eerst op de plaat van de warme oven werd uitgespreid opdat ze zou kleuren.
  • Vemeng met warm water en laot gedurende 30 minuten koken.
  • Hou enkele garnalen opzij voor de versiering.
  • Na de tijm te hebben verwijderd, mixen.
  • Zet de soep opnieuw op het vuur, voeg er het aftreksel van de garnalenschalen in de witte wijn aan toe en de garnalenboter.
  • Opnieuw aan de kook brengen en binder met de room en het eigeel.
  • Kruiden naar smaak.
  • Opdienen met de opzij gehouden garnalen voor de versiering.

Tips / Opmerkingen

Dezelfde methode wordt toegepast voor soep van zee of rivierkreeft, maar het is aangeraden de schaaldieren eerst te stoven, het vlees er dan uit te halen en daarna de poten en de schalen fijn te stampen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pangsit

Recept categorieën: Noten, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie voor de vulling in een koekenpan, doe de fijngehakte pinda's erin en bak die boven matig vuur, goed roerend lichtbruin.
  • Doe de knoflook erin en laat de pinda's iets meer bruinen.
  • Laat het afkoelen en vermeng de rest van de ingredienten door de vulling.
  • Doe 1 volle theelepel vulsel in een deegvelletje; bestrijk de randen met het
  • lichtbeklopte eiwit en vouw het in een driehoek.
  • Druk de randen tegen elkaar, verhit de olie in een frituurpan een paar driehoekjes tegelijk goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Goreng van Jan Plasmans

Rijst uit Istemewa
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok of pan met zware, dikke bodem.
  • Bak de skalotjes, knoflook en de Spaanse peper in 1 a 2 minuten zacht.
  • Schep de rijst er goed doorheen.
  • Vermeng bruine suiker, soja saus en ei en giet het mengsel over de rijst.
  • Maak het op smaak af met zout en peper en doe de champignons, garnalen en
  • cashewnoten erbij.
  • Bak het geheel op een hoog vuur tot de eieren gaar en de andere ingredienten heet zijn.