Gerookte Makreel met Kikkererwten Salade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten à 410 g
  • 1 eetlepel curry madras blikje, à 93 g, Jonnie Boer voor Euroma
  • 2 rode uien
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 bekertje crème fraîche à 125 g
  • 1 theelepel curry madras
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 komkommer
  • 1 zakje luxe veldsla à 85 g
  • 240 gram makreelfilet

Instructies

  • Spoel de kikkererwten af, droog ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met 1 eetlepel curry madras en zout naar smaak.
  • Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 20 min. krokant.
  • Snijd ondertussen 2 rode uien in dunne, halve ringen.
  • Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
  • Meng het sap met de ui en voeg 1 eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.
  • Roer 1 bekertje crème fraîche los met de limoenrasp, 1 theelepel curry madras, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak.
  • Schaaf de komkommer in de lengte in linten met de kaasschaaf en rol ze op.
  • Verdeel 1 zakje luxe veldsla over een bord, schep er toefjes currycrème op en breek de makreelfilet er in stukken over.
  • Garneer met de komkommer, rode ui en kikkererwten.
  • Serveer eventueel met extra partjes limoen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst