Gistpannenkoeken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 10 gr gist
  • ½ liter melk
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 40 gr boter gesmolten
  • een snufje zout
  • een snufje suiker
  • ½ glas rum
  • griessuiker
  • boter

Instructies

  • Meng de bloem met de gist en de lauwe melk in de een kom.
  • Klop het mengsel goed los tot een glad deeg zonder klonters.
  • Laat het deeg rusten tot zich barsten vormen.
  • Bewerk het deeg opnieuw.
  • Voeg er de eieren, de eigelen, de gesmolten boter, het zout, de suiker en de rest van de melk bij en klop het deeg glad.
  • Bedek het met een handdoek en laat het 1 uur rusten.
  • Voeg voor het bakken ½ glas rum aan het deeg toe.
  • Smelt wat boter in een flensjespan en bak het deeg daarin goudgeel af.
  • Bestrooi met griessuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst België