Gorgonzola Andijviesalade met Peer en Ciabatta
Equipment
Ingrediënten
- ½ ciabatta con noci walnotenbrood
- 1 rijpe peer
- 250 g panklare andijvie
- 100 g gorgonzola
- 1 theelepel honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
- Kook ondertussen de andijvie in 3 minuten beetgaar en giet af.
- Verkruimel de gorgonzola over de andijvie en verwarm kort mee tot hij smelt.
- Snijd de ciabatta in grove stukken.
- Schep de gorgonzola andijvie op een bord.
- Leg de partjes peer ernaast en druppel honing over de andijvie en peer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met vers afgebakken ciabatta voor een knapperige textuur. Deze salade gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 20 g