Griesmeel Coupe

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 Kanelly's Bolletje,
  • 5 dl melk
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 60 g griesmeel
  • zout
  • 3 eetlepels cranberrycompote
  • 1 theelepel olie om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • 8 Kanelly's met deegroller verkruimelen.
  • Melk en slagroom aan de kook brengen met citroenrasp.
  • Suiker, griesmeel en mespunt zout door elkaar roeren.
  • Griesmeelmengsel door kokende melk roeren.
  • Melk opnieuw aan de kook brengen en al roerend ca. 5 minuten tot pap koken.
  • ⅓ Deel van hete griesmeel in coupes schenken, helft van verkruimelde Kanelly's erover scheppen.
  • ⅓ Deel van griesmeel erop schenken.
  • Rest van verkruimelde Kanelly's erop scheppen.
  • Rest van griesmeel erop schenken.
  • Coupes afgedekt in koelkast laten afkoelen.

Bereiden:

  • Cranberrycompote met 2 eetlepels water op laag vuur verwarmen.
  • Cranberrysaus op griesmeel scheppen.
  • Garneren met rest van Kanelly.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Extra aanwijzing Snel te maken