Recept afdrukken
No ratings yet

Flammkuchen met Groene Asperges en Serranoham

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Porties: 1 Flammkuchen
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Schil de groene asperges door ze vast te pakken bij de kop en met een dunschiller van de kop tot aan de onderkant te schillen.
  • Laat het topje van de asperges ongeschonden.
  • Ga twee keer rond met de dunschiller.
  • Controleer of de asperges volledig geschild zijn door ze in het licht te houden.
  • Als je ergens nog doffe schil ziet, schil het dan weg.
  • Snijd 3 centimeter van de harde onderkant af en halveer de asperges over de lengte met een koksmes.
  • Leg het flammkuchendeeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met crème fraîche en rol de randjes van het deeg iets naar binnen.
  • Breng de bodem op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de halve groene asperges over het flammkuchendeeg en vul de lege plekken op met hele plakken serranoham.
  • De serranoham zal flink krimpen in de oven.
  • Bestrooi de Flammkuchen met Groene Asperges met verse peterselie (dit mag ook na het bakken).
  • Bak de Flammkuchen met Groene Asperges gedurende 17 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de eieren 8 tot 10 minuten in kokend water.
  • Laat de eieren schrikken met koud water, pel ze en snijd ze fijn met een koksmes.
  • Verdeel het gesneden ei over de Flammkuchen met Groene Asperges nadat deze uit de oven komt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges

Recept categorieën: Bouillon, Tussengerecht, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Zet de schillen en onderstukken van de witte asperges op in de koude gevogeltebouillon en laat 30 minuten trekken.
  • Passeer de bouillon en reduceer tot de helft.
  • Breng op smaak.
  • Pel de schaal van de langoustinestaarten en snijd ze in 32 stukken.
  • Snijd de knoflook, ui en koriander fijn en marineer de langoustine hiermee in olijfolie gedurende 30 minuten.
  • Snijd van de asperges de koppen af op 3 cm.
  • Kook deze apart in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Snijd het citroengras in 16 stukken.

Afwerking:

  • Laat de langoustine uitlekken op een zeef en vang de olie op.
  • Sauteer de langoustine in deze olie totdat ze krokant zijn.
  • Verwarm de witte en groene aspergepunten apart in boter.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Rijg aan het citroengras een stuk langoustine, een witte en groene aspergepunt, weer een stuk langoustine en opnieuw een witte en groene aspergepunt.
  • Snijd 16 plakken truffel.

Dresseren:

  • Leg de citroengras spiesjes op warme diepe borden.
  • Garneer met plakjes truffel en verse kervel.
  • Schenk aan tafel de hete bouillon over de ingrediënten.

Notities

Geniet van deze verfijnde Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges!

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperges met Eieren en Pijnboompitten

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de aardappels in hun schil.
  • Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Verwijder de harde uiteinden van de asperges en bak ze in een beetje olie tot ze beetgaar zijn. Voeg na 2 minuten de pijnboompitten toe en laat ze 1 minuut meebakken.
  • Blus de asperges en pijnboompitten af met de witte wijn en laat even inkoken.
  • Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg tot slot de rucola toe en haal de pan van het vuur.

Notities

Serveer direct door wat aardappeltjes in het midden van een diep bord te plaatsen, asperges
en rucola eromheen te leggen, en 2 gehalveerde eieren erbovenop te plaatsen. Druppel wat
saus over het geheel.
Een smakelijk vegetarisch hoofdgerecht met asperges, eieren en pijnboompitten. Geniet
ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Mousse van Asperges

Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden:

  • Zonodig asperges schillen en in stukjes snijden (circa 12 hele asperges achterhouden).
  • Kook de asperges in kokend water in 5-10 minuten gaar.
  • Laat ze uitlekken.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
  • Pureer de warme asperges in een keukenmachine.
  • Los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Zeef het mengsel.
  • Meet 6 dl puree af en laat het al roerend afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en meng het door de aspergepuree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in dikke repen.

In vorm doen:

  • Doe 1/3 deel van de mousse in de cakevorm.
  • Leg de helft van de achtergehouden asperges en repen zalm erop.
  • Voeg de helft van de mousse toe, dan de rest van de asperges en zalm, en dek af met de rest van de mousse.
  • Zet de vorm afgedekt in de koelkast en laat het minstens 3 uur opstijven.

Afwerken:

  • Roer in een kom de crème fraîche door met dille, zout, peper en citroensap.
  • Garneer de mousse met zalmeitjes en takjes dille en/of groene asperges.
  • Serveer de saus apart.

Notities

Geniet van deze heerlijke mousse van asperges als voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Grof Zeezout

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Bestrooi de moten zalm aan de zijde met vel met grof zeezout, bak deze kant aan en laat ze
  • ongeveer 18 minuten zonder deksel op een heel laag vuur garen.
  • Was de asperges, snijd ze in plakjes en fruit deze in een dun laagje warme olie met de stukjes lente-ui en de gehalveerde tomaatjes.
  • Blus af met een scheutje witte wijn, breng op smaak met zout en peper, voeg een beetje water toe en laat alles 7 minuten stoven.
  • Maak af met fijngehakte peterselie en marjolein.
  • Serveer de zalm met de groenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fritata di Iletto Rombo Liscio Cinese

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Italië
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Omeletje:

Saus:

Instructies

Asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges beetgaar in kokend water met zout, spoel ze koud en laat ze uitlekken op papier.

Tempurabeslag:

  • Roer de ingrediënten voor het tempurabeslag door elkaar.

Saus:

  • Karameliseer de suiker en blus deze af met de witte wijn.
  • Laat de suiker in de wijn oplossen en reduceer tot de helft.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg de visfond toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de hoisinsaus toe en reduceer tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Paneerlaag:

  • Maal de kroepoek in een keukenmachine tot gruis.
  • Dep de grietfilets goed droog.
  • Roer het eiwit los met een lepel sesamolie.
  • Zout de filets licht en wentel ze door de bloem, klop overtollige bloem af.
  • Haal de filets door het eiwit en daarna door het kroepoekgruis.
  • Leg ze op een plaat en dek af met plasticfolie, zet ze in de koeling.

Omeletje:

  • Pluk de taugé.
  • Roer de room en de miso glad en roer de eieren erdoor, breng op smaak met zout en peper.

Barbue:

  • Frituur de barbeu filets in olie van 180 graden en laat ze uitlekken op papier.
  • Leg de filets op een plaat en houd ze warm in de oven.
  • Haal de zeekraal door het tempurabeslag en frituur ze kort in olie en laat ze uitlekken op papier.

Omeletje:

  • Snijd de taugé in stukjes en roer dit door de eimassa.
  • Verhit de diepe poffertjesplaten, olie ze in en schep de taugémassa erin.
  • Bak ze aan beide zijden goudbruin.

Dresseren:

  • Leg de filets op de borden.
  • Plaats een lepel zeekraal bovenop de filets en daarbovenop een omeletje.
  • Schep de saus erlangs.
  • Geniet van dit heerlijke gerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de gemarineerde asperges:

Voor de dressing:

Instructies

Voorbereiding:

    Asperges:

    • Laat de asperges uitlekken.
    • Maak de marinade.
    • Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
    • Maak mooie plukjes van de ham.

    Zalm:

    • Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
    • Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
    • Pocheer de zalm 1 minuut.
    • Laat de zalm afkoelen in het mengsel.

    Dressing:

    • Meng alle ingrediënten.

    Bereidingswijze:

    • Neem 4 niet al te kleine borden.
    • Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.

    Serveertips:

    • Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.

    Notities

    Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
    Geniet van dit heerlijke voorgerecht!

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tartaar van Asperges en Garnalen

    Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
    Auteur: Cor Kevenaar

    Instructies

    Tartaar:

    • Schil en snijd de asperges in kleine blokjes.
    • Blancheer ze afzonderlijk en laat ze uitlekken.
    • Snipper de sjalotten fijn, hak de bieslook zeer fijn en snijd de garnalen klein.
    • Meng de asperges, garnalen, sjalot en bieslook.
    • Voeg mayonaise toe tot het mengsel samenhangend is.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Druk de tartaar in ringen en zet in de koelkast.

    Mayonaise:

    • Klop de eidooiers met zout, peper, mosterd en witte wijnazijn.
    • Voeg de oliën geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen.
    • Breng op smaak met Worcestersaus.

    Krokantje:

    • Klop de dooiers wit met suiker.
    • Klop de eiwitten stijf, voeg suiker toe en spatel voorzichtig door het dooiermengsel.
    • Spatel de bloem en het amandelpoeder erdoor.
    • Spuit dunne repen uit en bak ze af op 180 graden Celsius, laat afkoelen.

    Saus:

    • Voeg yoghurtpoeder en witte vermouth toe aan de mayonaise.
    • Roer de yoghurt erdoor.

    Garnituur:

    • Leg het tartaartje in het midden van het bord.
    • Spuit saus op het bord.
    • Garneer met bulls blood, stengels bieslook en het krokantje.
    • Druppel wat olijfolie over de tartaar.
    • Serveer als voorgerecht

    tomaten soep
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tomatensoep met rode curry en groene asperges

    Beetje pittig maar erg lekker.
    Recept categorieën: Groenten, Soep
    Dieët: Vegetarisch

    Equipment

    Ingrediënten

    Instructies

    • Kook de bouillon met de tomaten, cocoscrème en rode curry, let op niet teveel water!
    • Pureren met de staafmixer
    • Doe de asperges erbij en laat 5 min gaarkoken, op een lage pit.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Warm gerookte zalm met ricotta/yoghurtspread

    Recept van ah voor 4 pers Oh wat was ik verrast door dit recept, het was heerlijk en stond in 12 minuten op tafel! Dit moet je echt proberen!
    Recept categorieën: Kaas, Vis

    Ingrediënten

    Instructies

    • Bak de krieltjes met peper en zout, warm houden
    • Bak de salade ui, asperges en sugarsnaps in 4 min gaar.
    • Goed omscheppen
    • Boen de citroen en pak rasp van een 1/2 citroen
    • Pers een 1/2 citroen, snijd de rest in plakjes
    • Meng de ricotta met de yoghurt, citroensap, peper en een beetje zout en evt met een mespunt gerookte paprika.
    • Leg op een bord eerst het ricotta mengsel en daarop de krieltjes en groenten.
    • Op de top leg je een stuk (onverwarmde) zalm met een plakje citroen.
    • Het opschrijven van dit recept kost meer tijd dan het maken zelf.
    • Ik zou zeggen: Smakelijk!