Recept afdrukken
No ratings yet

Groene aspergesoep met kipcrostini

Allerhande 2003
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op 175 °C.
  • Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin kipfilet in ca. 10 minuten gaar pocheren.
  • Uit pan nemen en laten afkoelen.
  • Asperges schoonmaken en in 3 stukken snijden.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 2 minuten fruiten.
  • Bouillon, mosterd en asperges toevoegen.
  • Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Na 10 minuten aspergekopjes uit soep nemen.
  • Rest van olie en knoflook mengen en sneetjes pistolet hiermee bestrijken.
  • Brood onder grill in ca. 3-4 minuten krokant en goudbruin roosteren.
  • Van kipfilet schuin 4 plakken snijden.
  • Crostini's beleggen met kipfilet en aspergekopje.
  • Aspergesoep met staafmixer pureren.
  • Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over kommen verdelen.
  • Crostini in soep leggen of erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Gebruik eventueel groene asperges uit de diepvries.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene asperges met rauwe ham

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Asperges voorzichtig wassen en ca. 15 minuten in koud water leggen.
  • Van asperges aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden.
  • Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in kommetje olie, azijn, vermout en honing tot marinade kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vergiet asperges afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Asperges met kopjes naar één kant op platte schaal leggen en marinade erover schenken. Asperges ca. 1 uur bij kamertemperatuur wegzetten, af en toe voorzichtig omscheppen.

Bereiden:

  • Asperges met kopjes aan één kant over vier borden verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Plakjes ham en mortadella om-en-om dubbelgevouwen naast asperges leggen. Basilicumblaadjes van takjes nemen en in reepjes snijden.
  • Over asperges strooien.
  • Serveren met pan con noci (voorgebakken Italiaans notenstokbrood, AH).

Recept afdrukken
No ratings yet

Tijgerbrood met eiersalade

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen van asperges bovenste 10 cm afsnijden (rest wordt niet gebruikt).
  • In weinig water en zout asperges in ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Laten uitlekken.
  • Paprikareepjes ca. 1 minuut onderdompelen in kokend water.
  • Eieren onder koud water afspoelen, pellen en fijnprakken.
  • Mayonaise, crème fraîche en dille erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper (= eiersalade).
  • Brood besmeren met boter.
  • Eiersalade over brood verdelen.
  • Paprikareepjes elk om 3 aspergepunten knopen, zodat bundeltjes ontstaan. Bundeltje op eiersalade leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kipfilets tot op ca. 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in ca. 15 à 20 minuten beetgaar koken. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.
  • Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Recept afdrukken
No ratings yet

Meloen met kip en asperges

Recept categorieën: Brunch, Fruit, Kip, Lunch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

voor de dressing

voor de salade

Bereidingswijze

  • Halveer de meloentjes en haal het vruchtvlees eruit met een bolletjesboor of snijd het in blokjes.
  • Maak voor de dressing de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Klop een dressing van de ingrediënten.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 3-4 minuten aan.
  • Bestrooi ze met zout en peper en schenk de grappa, vermout of witte wijn erbij.
  • Laat de kip, afgedekt, in ± 8 minuten gaar smoren.
  • Neem de kip uit de pan en schenk het bakvocht bij de dressing.
  • Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
  • Schil zo nodig het houtige onderstukje van de asperges, was de groente en stoom de asperges, afhankelijk van de dikte en ouderdom, afgedekt, in 5-8 minuten beetgaar.
  • Neem de asperges uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Snijd de asperges in diagonale stukjes van 4-5 cm lengte.
  • Halveer dikkere exemplaren in de lengte.
  • Meng de asperges met de kip en de dressing en vul de meloenhelften hiermee.
  • Bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Neem gerookte kipfilet in plaats van zelf het kipfilet te bakken.
Of vervang de kipfilet door rauwe (Ganda)ham.
Garneer in dit geval met fijngeknipte salie in plaats van sesamzaad.

Info:

Een feestelijk lunchgerecht dat ook heel goed als hoofdgerecht kan worden geserveerd. Maak in het laatste geval een dubbele hoeveelheid vulling.
Meloenen zijn er in soorten en maten. Van heel groot tot klein, van friszuur tot honingzoet. Kies voor dit gerecht liefst de kleine Cavaillon meloenen, zodat een halve per persoon kan worden gevuld. Natuurlijk kan ook gewoon het vruchtvlees van bijvoorbeeld een ogenmeloen in stukjes door de salade worden gemengd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Kipfilets tot op 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in 15 min rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in 15 à 20 minuten beetgaar koken.
  • Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.

Tips / Opmerkingen

Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met salsa verde en asperges

Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Salsa verde:

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de kruidenbosjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten van de salsa verde in een keukenmachine tot een grove massa.
  • Haal ongeveer 1 cm van de onderkat van de asperge af.
  • Kook de asperges voor 4 minuten in kokend water.
  • Bak de Alpro® soya Burgers in een scheut Bakken & Braden, 4 minuten om en om tot goudbruin.
  • Serveer de asperges met de burger en wat salsa verde er overheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met asperges en kip

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hapjes, Kip, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta en asperges in grote pan met ruim kokend water met wat zout in ca.10 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en walnoten 1 minuut bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken.
  • Zout en peper erover strooien.
  • In vergiet pasta en asperges laten uitlekken.
  • Overdoen in schaal.
  • Kip en walnotenpesto erdoor scheppen.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Garneren met walnoten.
  • Salade warm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwmaaltijd met knoflooksaus

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
porties: 4
Calorieën: 650kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • (1 dag tot 2 uur van tevoren): Kabeljauw aan beide zijden bestrooien met zeezout.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereiden

  • Bloemkoolroosjes halveren.
  • Venkel schoonmaken, wassen en in schuine plakken snijden.
  • Asperges wassen en 2 cm van onderkant afsnijden.
  • Worteltjes schoonmaken.
  • Aardappels schrappen en wassen.
  • Aardappels in weinig water met zout gaar koken.
  • Eieren 10 minuten meekoken.
  • Asperges in ruim water met zout gaar koken.
  • Bloemkool, venkel en worteltjes in weinig water met zout beetgaar koken.
  • Kabeljauw goed afspoelen en in ruim water in 8 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar pocheren.
  • Voor aïoli knoflook pellen, boven olijvonaise uitknijpen en doorroeren.
  • Eieren afspoelen onder koud water, pellen en halveren.
  • Kabeljauw met schuimspaan uit pan scheppen.
  • Groenten en aardappels afgieten.
  • Vis, groenten en eieren op grote schaal leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aïoli.

Nutrition

Calorieën: 650kcal | koolhydraten: 26g | Eiwit: 30g | Vet: 47g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mechels zooiketeltje

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de ui. Maak de selder en de prei schoon.
  • Breng de groenten, samen met 2 liter water, het kruidentuiltje en het blokje kippenbouillon aan de kook en laat ± 20 minuten koken.
  • Zeef de bouillon.
  • Schil de asperges en snijd ze telkens in 3 stukken.
  • Houd de punten apart.
  • Voeg de aspergeschillen en de filets bij de bouillon en laat 20 minuten koken.
  • Haal de filets uit het vocht en zeef de bouillon.
  • Houd 5 dl apart voor de saus en gebruik de rest om het vlees warm te houden.
  • Breng gezouten water aan de kook en kook de aspergestukken, zonder de punten in ± 5 minuten krokant gaar.
  • Voeg dan de aspergepunten erbij en laat samen nog 5 minuten koken.
  • Smelt in een pan een klontje boter, meng dit met de bloem en 5 dl bouillon en laat inkoken tot de saus licht is gebonden.
  • Voeg er dan de room aan toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er de filets en de asperges bij en spatel de peterselie en de kervel door de saus.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gekookte aardappeltjes_