Kabeljauw à la Dugléré

Kabeljauw à la Dugléré

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 2 st sjalotten
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 40 gram boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • 10 cl witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • zout peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Verwarm een ruime steelpan met de boter.
  • Fruit de sjalotten. Voeg de tomatenblokjes, peterselie, zout en peper toe.
  • Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Giet de saus in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop.
  • Schuif de schaal in de oven en laat 8 tot 10 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de filets.
  • Haal de filets uit de schaal en houd warm tussen twee borden.
  • Giet de saus terug in de steelpan.
  • Giet er de crème fraîche bij en laat de saus wat inkoken.
  • Verdeel de kabeljauw over de borden en giet er de saus over.
  • Ik serveerde er witte rijst met wat doperwten bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis