Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet
- 2 st sjalotten
- ½ blik tomatenblokjes
- 40 gram boter
- 2 el gehakte peterselie
- 10 cl witte wijn
- 2 el crème fraîche
- zout peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Verwarm de oven voor op 180°
- Verwarm een ruime steelpan met de boter.
- Fruit de sjalotten. Voeg de tomatenblokjes, peterselie, zout en peper toe.
- Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
- Giet de saus in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop.
- Schuif de schaal in de oven en laat 8 tot 10 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de filets.
- Haal de filets uit de schaal en houd warm tussen twee borden.
- Giet de saus terug in de steelpan.
- Giet er de crème fraîche bij en laat de saus wat inkoken.
- Verdeel de kabeljauw over de borden en giet er de saus over.
- Ik serveerde er witte rijst met wat doperwten bij.