Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Been de kalfsborst uit en vul ze op met een mengsel van varkens- en kalfsgehakt,
- aangestoofde ui, gehakte peterselie, kruidnagel, peper, zout en spek.
- Bak het vlees in boter aan en schuif het dan in een braadslede in de oven.
- Bak het in ± 1 uur in een op 200°C voorverwarmde oven verder gaar.
- Voeg halverwege het bakproces een versneden wortel, een ui en het kruidentuiltje toe en laat verder stoven.
- Bevochtig met de bouillon.
- Snijd intussen 3 komkommers in kleine stukken, stoof die met een ui in boter aan en voeg dit mengsel eveneens bij het vlees.
- Snijd de derde komkommer in dobbelsteentjes en stoof die tegen het einde van het braadproces eveneens in wat boter aan.; deze dobbelsteentjes dienen als garnituur.
- Bind de saus met opgelost maïszetmeel en kruid met peper en zout.
- Versnijd het gebraad en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met puree of gebakken aardappelen.