Kalfsborst met komkommer

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 uitgebeende kalfsborst
  • 1 kg varkensgehakt
  • 1 kg kalfsgehakt
  • 100 gr peterselie
  • 250 gr spek
  • 2 uien
  • 3 kruidnagels
  • 1 wortel
  • een kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • maïszetmeel
  • 1 liter bouillon
  • 3 komkommers
  • bloem
  • boter

Instructies

  • Been de kalfsborst uit en vul ze op met een mengsel van varkens- en kalfsgehakt,
  • aangestoofde ui, gehakte peterselie, kruidnagel, peper, zout en spek.
  • Bak het vlees in boter aan en schuif het dan in een braadslede in de oven.
  • Bak het in ± 1 uur in een op 200°C voorverwarmde oven verder gaar.
  • Voeg halverwege het bakproces een versneden wortel, een ui en het kruidentuiltje toe en laat verder stoven.
  • Bevochtig met de bouillon.
  • Snijd intussen 3 komkommers in kleine stukken, stoof die met een ui in boter aan en voeg dit mengsel eveneens bij het vlees.
  • Snijd de derde komkommer in dobbelsteentjes en stoof die tegen het einde van het braadproces eveneens in wat boter aan.; deze dobbelsteentjes dienen als garnituur.
  • Bind de saus met opgelost maïszetmeel en kruid met peper en zout.
  • Versnijd het gebraad en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met puree of gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst België