Courgette gevuld met kruidig gehakt
Allerhande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 courgettes
- 400 g rundergehakt
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- versgemalen zwarte peper
- 100 g couscous
- 100 g rozijnen
- ½ zakje verse munt fijngesneden
Bereidingswijze
- Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op ½ cm van de wand.
- Meng het gehakt met chilipoeder, kaneel, 2 theelepels zout, versgemalen peper naar smaak,
- couscous, rozijnen en munt.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Vul de helft van de halve courgettes met het gehakt en druk dit goed aan.
- Leg de andere courgette helften er weer op, zodat het lijkt alsof je een hele courgette hebt.
- Steek elk stuk eventueel vast met een cocktailprikker en verpak het in aluminiumfolie.
- Leg de courgette pakketjes op het rooster circa 10 cm boven de gloeiende houtskool in de
- barbecue en rooster ze in 15-20 minuten rondom gaar, keer ze regelmatig