Kaneel-appelsoufflé

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 25 g boter of margarine
  • 25 g bloem
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl appelmoes
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Schaal invetten.
  • Eieren splitsen. In pan boter verwarmen.
  • Bloem erdoor roeren.
  • Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat.
  • Suiker en vanillesuiker erdoor roeren.
  • Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren.
  • In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
  • Saus luchtig door eiwitten spatelen.
  • Soufflémengsel in schaal scheppen in midden van oven ca. 20 à 25 minuten gaar bakken.
  • Ovendeur op kiertje zetten en soufflé in nog ca. 10 minuten goudbruin bakken.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht