Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ovenschaal (doorsnede ca. 22cm)
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 13/4 deciliter volle melk
- 3 zakjes vanillesuiker
- boter voor invetten
- 350 g kersen
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 2200C (hetelucht 2000C).
- Zeef de bloem boven een beslagkom.
- Klop een beslag van de bloem met de eieren, melk en de vanillesuiker.
- Vet de ovenschaal in.
- Was de kersen en ontpit ze.
- Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
- Laat de clafoutis midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.
- Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm en bestrooi hem met de poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.