Kippenbouillon stap voor stap
AllerHande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 dunne prei
- 1 kleine winterpeen
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2 kippenbouten
- 3 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 stukje foelie
- 1-2 eetlepels citroensap
- enkele sprietjes bieslook fijngeknipt
Bereidingswijze
- Ui pellen en snipperen.
- Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen.
- Winterpeen schrappen en in plakjes snijden.
- Peperkorrels met bolle kant van lepel kneuzen.
- Kippenbouten in soeppan leggen.
- Groenten en kruiden, peper en foelie erover verdelen en 1 l koud water erbij schenken.
- Bouillon in open pan aan de kook brengen en op vlamverdeler 2 uur zachtjes laten trekken.
- Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen.
- Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
- Zeef op andere pan leggen en bouillon erboven zeven.
- Eventueel teveel aan vet weg deppen met keukenpapier.
- Of bouillon koud laten worden zodat vet stolt, en gestold vet uit soep scheppen.
- Vel van kippenbouten verwijderen.
- Kippenvlees van bouten losmaken, in stukjes snijden en weer aan bouillon toevoegen.
- Kippenbouillon op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
- Bestrooien met bieslook.