Knapperige Taugé Roerbak met Varkensvlees en Garnalen
Porties: 4
calorieën: 220kcal
Equipment
Ingrediënten
- 300 g taugé
- 100 g varkensvlees zeer dun gesneden in kleine stukjes
- 250 g gepelde garnalen
- 1 theelepel trassi garnalenpasta
- 1 theelepel djahe gemalen gember
- 6 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gehalveerd en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 100 g bieslook grof gesneden
- ½ eetlepel Thaise vissaus nam plah
- Versgemalen peper
Instructies
- Maak een boemboe (kruidenpasta) van knoflook, trassi en djahe.
- Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en fruit de kruidenpasta tot geurig.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Voeg de garnalen en het varkensvlees toe, breng op smaak met versgemalen peper en Thaise vissaus.
- Roerbak gedurende 1 minuut op hoog vuur en verlaag dan de temperatuur.
- Voeg de taugé, sojasaus en bieslook toe en roerbak nog 2 minuten tot de taugé knapperig is maar nog wel knapperig.
- Indien gewenst, kun je de saus iets binden met een bindmiddel zoals maïzena vermengd met water.
- Serveer onmiddellijk, het liefst gloeiend heet.
Notities
Wijnadvies:
Deze pittige roerbak past goed bij een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.Nutrition
Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 9g | Zout: 2mg | Sugar: 3g