Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuksalade met Mango en Paprika

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de grillpan.
  • Bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en grill ze ongeveer 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze vervolgens in repen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng in een kom de limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Meng dit met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat het 1½ uur intrekken.
  • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de mango met de veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg de gemarineerde biefstukreepjes er bovenop.
  • Geniet van deze heerlijke biefstuksalade met een exotische twist!

Recept afdrukken
No ratings yet

Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges

Recept categorieën: Bouillon, Tussengerecht, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Zet de schillen en onderstukken van de witte asperges op in de koude gevogeltebouillon en laat 30 minuten trekken.
  • Passeer de bouillon en reduceer tot de helft.
  • Breng op smaak.
  • Pel de schaal van de langoustinestaarten en snijd ze in 32 stukken.
  • Snijd de knoflook, ui en koriander fijn en marineer de langoustine hiermee in olijfolie gedurende 30 minuten.
  • Snijd van de asperges de koppen af op 3 cm.
  • Kook deze apart in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Snijd het citroengras in 16 stukken.

Afwerking:

  • Laat de langoustine uitlekken op een zeef en vang de olie op.
  • Sauteer de langoustine in deze olie totdat ze krokant zijn.
  • Verwarm de witte en groene aspergepunten apart in boter.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Rijg aan het citroengras een stuk langoustine, een witte en groene aspergepunt, weer een stuk langoustine en opnieuw een witte en groene aspergepunt.
  • Snijd 16 plakken truffel.

Dresseren:

  • Leg de citroengras spiesjes op warme diepe borden.
  • Garneer met plakjes truffel en verse kervel.
  • Schenk aan tafel de hete bouillon over de ingrediënten.

Notities

Geniet van deze verfijnde Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges!

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Krab Bisque met Geroosterde Knoflookcroutons

Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Garnituur:

Instructies

  • Hak de krabben in stukken.
  • Maak de prei en venkel schoon en snijd ze in blokjes van 5 mm.
  • Maak de knoflook schoon en kneus de peperkorrels.
  • Bak de krab in hete olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg venkel, prei, knoflook, peperkorrels, tijm, laurier en koriander toe en bak kort mee.
  • Voeg tomatenpuree toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Blus af met cognac en witte wijn.
  • Breng aan de kook en voeg visbouillon en water toe.
  • Breng aan de kook, schuim af en laat op laag vuur 1 uur trekken.
  • Passeer de bouillon door een zeef en reduceer tot 3 liter.
  • Bind de bisque met rijstemeel en breng op smaak.
  • Voor de garnituur: Snijd de korsten van het brood en snijd het kruim in blokjes van 1/2 cm.
  • Bak deze in ruim boter tot croutons en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de krab in stukken en voeg deze samen met de croutons toe aan de soepkommen.
  • Breng de bisque aan de kook en verdeel het over de hete soepkommen.
  • Garneer met geplukte kervel.

Notities

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay met wat body past goed bij de romige textuur van de bisque en de zeevruchten.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde Kipspiesjes

Recept categorieën: Gourmet, Kip
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Marineer de kipblokjes in Griekse yoghurt gemengd met citroensap, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, olijfolie, verse koriander, zout en peper.
  • Laat het minimaal een uur marineren.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes aan kleine spiesjes.
  • Bak de kipspiesjes op de gourmetplaatjes tot ze gaar en goudbruin zijn.

Notities

Serveer met een frisse tzatziki-saus of knoflooksaus.
Deze gourmetrecepten voegen een feestelijk tintje toe aan je kerstdiner. Laat iedereen aan tafel zijn eigen culinaire meesterwerken creëren!

Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante rijstvelletjes met zoete aardappel en rodekoolsalade

Dit verbluffende voorgerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar verwent ook je smaakpapillen. De knapperige rijstvellen met zoete aardappel en rodekoolsalade zullen je gasten ongetwijfeld aangenaam verrassen!
Recept categorieën: Voorgerechten
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes gedurende 5 minuten.
  • Schep ze vervolgens uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een grote kom de azijn, de helft van de basterdsuiker en de gesneden rode kool.
  • Masseer de rode kool kort met je handen, zodat het wat zachter wordt, en meng de koriander erdoor.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bewaar de rodekoolsalade afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Boen de limoen, rasp de groene schil en pers het sap uit.
  • Snijd de rode peper en knoflook grof.
  • Maak een saus door de rest van de suiker te mengen met warm water, rode peper, knoflook, limoensap en miso in het hakmolentje van de staafmixer.
  • Mix met korte pulsen tot een gladde saus.
  • Schep de saus samen met de limoenrasp door de zoete aardappel.
  • Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C.
  • Knip de rijstvellen in kwarten.
  • Frituur ze een voor een enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn.
  • Haal ze met een hittebestendige tang uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de knapperige rijstvellen over de borden.
  • Schep de gemarineerde zoete aardappel erover en leg de rodekoolsalade in het midden.
  • Bestrooi het geheel met sesamzaadjes en serveer onmiddellijk.

Notities

Je kunt de zoete aardappelen en rodekoolsalade een dag van tevoren bereiden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Springrolls met Paddenstoelen

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 2 personen
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Maak de sjalot en paddenstoelen schoon.
  • Snijd de sjalot in snippers en de paddenstoelen in reepjes.
  • Hak het stukje peper klein.
  • Hak de koriander fijn.
  • Fruit de sjalot zacht in de olie.
  • Bak de paddenstoelen en de peper kort mee.
  • Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met koriander en een beetje sojasaus.
  • Laat het afkoelen.
  • Verdeel de vulling over de bladen ijsbergsla en rol ze op tot springrolls.
  • Steek ze vast met cocktailprikkers.

Notities

Geniet van deze lichte en smaakvolle springrolls met paddenstoelen als een heerlijk voorgerecht. De combinatie van de knapperige ijsbergsla en de hartige vulling zorgt voor een verrukkelijke culinaire ervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Naantaart met Pompoen en Paddenstoelen

Recept categorieën: Groenten, Hartige taart
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrijk de springvorm met een beetje olie.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel de rode ui en snijd deze in grove ringen.
  • Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken.
  • Doe de groenten samen met de ongepelde knoflook in een kom.
  • Voeg 2 eetlepels olie en het kerriepoeder toe, meng goed en verdeel het mengsel over een bakplaat.
  • Bak dit gedurende 15 minuten in de oven.
  • Maak intussen een deeg van 120 g bloem, volkorenmeel, bakpoeder en yoghurt.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de ingevette springvorm ermee.
  • Prik gaatjes in het deeg en besmeer met 1 eetlepel olie.
  • Bak het deeg 10 minuten in de oven.
  • Kluts de eieren met de melk en 1 eetlepel bloem.
  • Was de koriander en snijd deze fijn.
  • Druk de knoflook uit het velletje, snijd deze fijn en meng door de groenten.
  • Vul de springvorm met de groenten, de cashewnoten en bestrooi met de koriander.
  • Giet het eimengsel over de groenten en bak dit 30 minuten in de oven.
  • Was de komkommer en rasp slierten met een kaasschaaf of mandoline.
  • Was de Little Gem en snijd deze in reepjes.
  • Was de munt en snijd deze fijn.
  • Boen de limoen en rasp de schil van de helft van de limoen.
  • Maak een dressing van 2 eetlepels olie, de fijngesneden munt en het sap en rasp van een halve limoen.
  • Doe de komkommer en Little Gem in een kom en verdeel de dressing erover.

Notities

Serveer de groentetaart met de frisse salade.
Geniet van deze smaakvolle naantaart met pompoen en paddenstoelen, vergezeld van een knapperige komkommer- en Little Gem-salade met munt-limoendressing. Een heerlijk hoofdgerecht dat zowel verrukkelijk als voedzaam is

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalencocktail met een Japanse Twist

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Japan
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel ze gelijkmatig over 8 kleine cocktailglaasjes.
  • Snijd de kleine komkommers in dunne plakjes en verdeel ze over de glaasjes.
  • Voeg vervolgens de Hollandse garnalen toe.
  • Meng de mayonaise met de Japanse sojasaus en de sesamolie.
  • Verdeel deze saus gelijkmatig over de garnalencocktails.
  • Garneer elk glaasje met een vleugje zwart sesamzaad en een takje verse koriander.

Notities

Dit voorgerecht vergt ongeveer 20 minuten bereidingstijd. Serveer met een suggestie voor een wijn: Danie de Wet Chardonnay. Geniet van deze garnalencocktail met een Japanse twist!

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry van lamsvlees:

Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's, Lamsvlees
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Maak een mengsel van paprikapoeder, komijn, koriander, kardemom en zout.
  • Wentel het lamsboutje door dit mengsel en druk het goed aan.
  • Laat het even intrekken.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin het vlees bruin.
  • Voeg vervolgens de gesnipperde knoflook en de tomatenpuree toe.
  • Voeg een glas water (of bouillon) toe aan het vlees, samen met de yoghurt en de uitgelekte
  • kikkererwten.
  • Laat alles ongeveer 30 minuten stoven op een vlamverdeler.
  • Serveer het gerecht met verse koriander en witte rijst (gekruid op Indiase wijze).

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous Sebha Godaar

Couscous met 7 Groenten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Pasta
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze 12 uur weken in ruim water.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees of de kip rondom bruin.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snijd de ui in halve maantjes en voeg ze toe, kruid met peper en zout.
  • Ontvel de tomaat, snijd deze in reepjes en voeg toe.
  • Voeg de kruiden, kikkererwten, saffraan en koriander toe aan de bouillon.
  • Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  • Voeg dan het vlees toe en laat het nog eens 30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
  • Meng de couscous met extra vierge olijfolie en 3 dl water en laat 30 minuten in een kom wellen.
  • Maak intussen alle groenten schoon, snijd ze in niet te kleine stukken en voeg ze toe aan de bouillon in volgorde van gaartijd.
  • Stoom de couscous boven de vlees- en groentenbereiding.
  • Parfumeer de couscous met een klontje boter en schep het op in een grote schaal.
  • Leg het vlees in het midden en schik wat van de groenten eromheen.
  • Lepel wat saus over het geheel en serveer de rest van de groenten in saus apart.

Notities

Variatietip:

Probeer te variëren met andere groenten, zoals 200 g pompoen of een kwart bloemkool, afhankelijk van je voorkeur en het seizoen.
Vermijd paprika om de authenticiteit van dit gerecht te behouden.
Gebruik een stoompan voor het beste resultaat.