Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Krab op z'n Chinees

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Hak het varkensvlees, de paddenstoelen en de krab fijn.
  • Voeg de fijngesnipperde uitjes toe en breng op smaak met zout.
  • Bind het mengsel met een ei en plaats het terug in de krabbeschelp.
  • Bestrooi met broodkruimels en sesamolie.
  • Kook het gerecht in olie of gebruik de grill.

Notities

Geniet van deze overheerlijke gegratineerde krab op z'n Chinees!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde Asperges met Krab

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor het bindpapje:

Voor de saus:

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller (laat het puntje ongeschilde) en snijd ze in de lengte doormidden, dan schuin in stukjes van 2 cm.
  • Snijd de lente-ui in stukjes en hak de gember fijn.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Frituur de asperges in 4 dl olie in een wok op hoog vuur tot ze verkleuren.
  • Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • Giet de olie uit de wok in een bewaarpan (voor later gebruik) en verhit de wok opnieuw met
  • 2 eetlepels sesamolie.
  • Roerbak de lente-ui en gember tot het geurt.
  • Voeg de krab toe, roerbak enkele seconden, voeg het sausje toe en laat 1 minuut koken.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer er zoveel bindpapje door dat de saus licht bindt.
  • Klop het eiwit los, roer het door de saus tot het stolt, voeg de gefrituurde asperges toe, meng
  • alles goed en serveer direct.

Notities

Geniet van deze heerlijke gefrituurde asperges met krab als smakelijk bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Soep van krab en maïs

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Voeg de gember en het bouillonblokje aan de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de krab en de maïs toe en roer.
  • Voeg op het ogenblik dat de soep opnieuw aan de kook komt, de peper, sherry en
  • vervolgens het maïzena mengsel toe.
  • Giet de soep in soepkommen, besprenkel met bieslook en gehakte ham en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crab chowder

krabsoep / Allerhande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Soep, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui met de spekblokjes 3-5 minuten tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de bloem toe en roer deze goed door het bakvet, laat het geheel op laag vuur 5 minuten doorgaren.
  • Schenk al roerend de melk en de bouillon door het bloemmengsel, schep de aardappelblokjes door de soep en breng opnieuw aan de kook.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Schep de krab door de soep en breng op smaak met worcestershiresaus, tijm, zout en peper.
  • Laat de soep goed doorwarmen.
  • Schenk de soep in uitgeholde harde witte bollen of grote kommen, strooi er wat paprikapoeder over en serveer de kaiserbrötchen erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met krab

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • In wok olie verhitten.
  • Groentemix ca. 2 minuten roerbakken.
  • Currypasta ca. 1 minuut meebakken.
  • Kokosmelk en ¼ l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing, maar niet afspoelen met koud water.
  • Krab laten uitlekken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Krab en bosui toevoegen en soep nog ca. 1 minuut door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Mihoen over vier grote kommen verdelen.
  • Soep erop scheppen en direct serveren.

Notities

Serveren met kroepoek.

Salade met asperges en garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met asperges en garnalen

Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Zweden
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de asperges 15 minuten en snijd ze in stukken.
  • Verdeel de slabladeren over de bodem van een slakom.
  • Meng de asperges met de krab, de garnalen en de tomaten en schep dit op de sla.
  • Meng voor de dressing de mayonaise met de tomatenpuree, de witte wijn en peper en zout naar smaak en giet dit over de salade.
  • Bestrooi het geheel met dille.

Salade Marinera
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade marinera

Totale tijd3 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verdeel de vis en de krab in stukjes, verwijder de graten en laat de garnalen heel.
  • Stuif er wat peper en zout over en voeg de sherry en het citroensap toe.
  • Schep alles even om en laat het ½ uur koel staan.
  • Week de gelatine in koud water, knijp ze goed uit en los ze op in weinig heet water.
  • Voeg de in plakjes gesneden olijven, de fijngemaakte harde eieren, de in zeer dunne reepjes gesneden paprika, de gepelde en in stukjes gesneden tomaat en wat zout en peper aan de gemarineerde vis toe en roer er dan de opgeloste gelatine door.
  • Klop de slagroom stijf (wilt u een roze kleur, voeg dan wat tomatenketchup toe) en schep de slagroom door het mengsel.
  • Breng dit over in een bevochtigde ringvorm en laat het in 3 uur stijf worden.
  • Stort de vorm op een met slablaadjes bedekte schaal en vul de holte met pittig aangemaakte sla.

Tsj'Ing Fen Doe Banjiang
Recept afdrukken
No ratings yet

Tsj'Ing Fen Doe Banjiang

gebakken krab in saus met zwarte bonen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Vraag uw leverancier de krab schoon te maken.
  • Snijd de krab met de poten eraan, in 4 stukken.
  • Spoel de zwarte bonen (blik of pot) in een zeef af onder stromend koud water.
  • Stamp ze in een vijzel tot een pasta en voeg de uitgeperste knoflook, sojasaus en suiker toe.
  • Roer alles goed om.
  • Verhit de olie in een wadjan en fruit de schijfjes gemberwortel onder voortdurend omscheppen voor ca.1 minuut.
  • Verwijder daarna de schijfjes.
  • Bak de stukken krab gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan het zwarte bonenmengsel en twee en een halve dl water toe.
  • Roer alles goed om.
  • Leng de maïzena aan met 2 lepels koud water.
  • Voeg dit toe aan de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat een gebonden saus is verkregen.
  • Neem de wadjan van het vuur.
  • Leg de stukken krab open voorverwarmde schaal.
  • Voeg aan de saus de voorjaars ui of prei en het losgeroerde ei toe.
  • Roer alles goed om en schenk de saus over de krab.

Notities

Geef er witte rijst bij.

Foe Yong Hay 1
Recept afdrukken
No ratings yet

Foe Yong Hay 1

chinese omelet
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: China, Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Meng de geklutste eieren met de uitgeplozen krab (of fijngehakte garnalen), de selderie, wat zout en peper.
  • Bak dan in wat olie de omeletten en vouw ze dicht.
  • Leg ze op een platte schaal.

Bami Goreng 3
Recept afdrukken
No ratings yet

Bami Goreng 3

gebakken mie met varkensvlees en garnalen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Verwarm 3 eetlepels reuzel en bak het varkensvlees.
  • Voeg de garnalen en champignons toe.
  • Doe er vervolgens de sojasaus, zout en peper bij en laat alles ca. 20 min. zachtjes smoren.
  • Voeg dan de groenten (peultjes, prei, taugé en wat en de krab toe en zet de pan van het vuur. Verwarm de rest van het vet en bak de mie.
  • Doe de mie in een schaal en stort daarover de andere ingrediënten.
  • Garneer het geheel met reepjes omelet, gesnipperde ui en de gebakken uien.