Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met krab

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok olie verhitten.
  • Groentemix ca. 2 minuten roerbakken.
  • Currypasta ca. 1 minuut meebakken.
  • Kokosmelk en ¼ l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing, maar niet afspoelen met koud water.
  • Krab laten uitlekken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Krab en bosui toevoegen en soep nog ca. 1 minuut door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Mihoen over vier grote kommen verdelen.
  • Soep erop scheppen en direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met kroepoek.

Salade met asperges en garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met asperges en garnalen

Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de asperges 15 minuten en snijd ze in stukken.
  • Verdeel de slabladeren over de bodem van een slakom.
  • Meng de asperges met de krab, de garnalen en de tomaten en schep dit op de sla.
  • Meng voor de dressing de mayonaise met de tomatenpuree, de witte wijn en peper en zout naar smaak en giet dit over de salade.
  • Bestrooi het geheel met dille.

Salade Marinera
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade marinera

Totale tijd3 min
Recept categorieën: Salade, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel de vis en de krab in stukjes, verwijder de graten en laat de garnalen heel.
  • Stuif er wat peper en zout over en voeg de sherry en het citroensap toe.
  • Schep alles even om en laat het ½ uur koel staan.
  • Week de gelatine in koud water, knijp ze goed uit en los ze op in weinig heet water.
  • Voeg de in plakjes gesneden olijven, de fijngemaakte harde eieren, de in zeer dunne reepjes gesneden paprika, de gepelde en in stukjes gesneden tomaat en wat zout en peper aan de gemarineerde vis toe en roer er dan de opgeloste gelatine door.
  • Klop de slagroom stijf (wilt u een roze kleur, voeg dan wat tomatenketchup toe) en schep de slagroom door het mengsel.
  • Breng dit over in een bevochtigde ringvorm en laat het in 3 uur stijf worden.
  • Stort de vorm op een met slablaadjes bedekte schaal en vul de holte met pittig aangemaakte sla.

Tsj'Ing Fen Doe Banjiang
Recept afdrukken
No ratings yet

Tsj'Ing Fen Doe Banjiang

gebakken krab in saus met zwarte bonen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vraag uw leverancier de krab schoon te maken.
  • Snijd de krab met de poten eraan, in 4 stukken.
  • Spoel de zwarte bonen (blik of pot) in een zeef af onder stromend koud water.
  • Stamp ze in een vijzel tot een pasta en voeg de uitgeperste knoflook, sojasaus en suiker toe.
  • Roer alles goed om.
  • Verhit de olie in een wadjan en fruit de schijfjes gemberwortel onder voortdurend omscheppen voor ca.1 minuut.
  • Verwijder daarna de schijfjes.
  • Bak de stukken krab gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan het zwarte bonenmengsel en twee en een halve dl water toe.
  • Roer alles goed om.
  • Leng de maïzena aan met 2 lepels koud water.
  • Voeg dit toe aan de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat een gebonden saus is verkregen.
  • Neem de wadjan van het vuur.
  • Leg de stukken krab open voorverwarmde schaal.
  • Voeg aan de saus de voorjaars ui of prei en het losgeroerde ei toe.
  • Roer alles goed om en schenk de saus over de krab.

Tips / Opmerkingen

Geef er witte rijst bij.

Foe Yong Hay 1
Recept afdrukken
No ratings yet

Foe Yong Hay 1

chinese omelet
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: China, Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de geklutste eieren met de uitgeplozen krab (of fijngehakte garnalen), de selderie, wat zout en peper.
  • Bak dan in wat olie de omeletten en vouw ze dicht.
  • Leg ze op een platte schaal.

Bami Goreng 3
Recept afdrukken
No ratings yet

Bami Goreng 3

gebakken mie met varkensvlees en garnalen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Verwarm 3 eetlepels reuzel en bak het varkensvlees.
  • Voeg de garnalen en champignons toe.
  • Doe er vervolgens de sojasaus, zout en peper bij en laat alles ca. 20 min. zachtjes smoren.
  • Voeg dan de groenten (peultjes, prei, taugé en wat en de krab toe en zet de pan van het vuur. Verwarm de rest van het vet en bak de mie.
  • Doe de mie in een schaal en stort daarover de andere ingrediënten.
  • Garneer het geheel met reepjes omelet, gesnipperde ui en de gebakken uien.

Broodbakje Met Krabsalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Broodbakje met krabsalade

Recept categorieën: Broodjes, Salade, Zeevruchten
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter.
  • Leg elk sneetje in een taartvormpje (± 10 cm) en druk het goed tegen de randen.
  • Snijd het overtollige brood weg.
  • Schuif de vormpjes ± 10 cm onder een hete grill en rooster de broodbakjes in ± 6 minuten goudbruin.
  • Laat intussen de krab uitlekken.
  • Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
  • kleine blokjes.
  • Maak het lente-uitje of de prei schoon en snijd het in piepkleine stukjes.
  • Schep de tomaatblokjes, de lente-ui (of prei) en de mayonaise door de krab en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de broodbakjes op een bord en schep de krabsalade erin.
  • Garneer met een takje dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Krabsalade uit Mexico

Recept categorieën: Salade, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de krab in kleine stukjes, meng die met de venkel, de taugé en de paprika en schep alles losjes om.
  • Meng het zout, het citroensap, de mosterd, de peper en de azijn goed door elkaar.
  • Voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel.
  • Voeg de sojasaus toe en meng goed.
  • Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade.

Chinese Kippensoep Met Asperges En Krab
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese kippensoep met asperges en krab

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees van de borststukken in nette dunne plakjes.
  • Marineer ze in een papje van maïzena, aangelengd met wat water (asperges vocht), knoflook, peper en zout naar smaak, ve-tsin en sojasaus.
  • Zet de botten met restjes aanhangend vlees op met de uien in de bouillon en laat dit ca. 45 min. trekken.
  • Haal de botten uit de bouillon en voeg de gemarineerde plakjes vlees toe.
  • Laat die ca. 10 min. meekoken tot ze gaar zijn.
  • Roer er dan de stukjes asperges en het krabvlees doorheen.
  • Laat de stukjes asperges goed warm worden en roer voor het opdienen de geklopte eieren erdoor.

Chinese Krabsoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Krabsoep

Recept categorieën: Magnetron koken, Soep
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook met het knoflooksap.
  • Klop de eieren met peper en zout en roer ze door de bouillon zodat ze stollen in uiterst dunne slierten.
  • Doe de inhoud van het blikje krab over in soepkommen of terrine.
  • Maak de bouillon af met de sojasaus, rijstwijn (of droge sherry) en ve-tsin en giet die over het krabvlees.
  • Roer de bieslook erdoor.
  • Eventueel peper en zout bijvoegen.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Breng de bouillon met knoflooksap in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Roer de losgeklopte eieren erdoor.
  • Verder te werk gaan zoals in het recept beschreven.