Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook
AllerHande maart 2000
Ingrediënten
Instructies
- Knoflook pellen.
- In pan wijn, knoflook en fond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.
- Intussen lamsracks bestrooien met zout en peper.
- In pan olie verhitten.
- Boter toevoegen en lamsracks in ca. 10 à 12 minuten rosé bakken, af en toe keren.
- Lamsracks uit pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
- Intussen aardappelblokjes aan braadvet toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Fond erbij schenken en nog ca. 5 minuten meekoken.
- Van vuur af truffelolie door jus roeren.
- Jus op smaak brengen met zout en peper.
- Jus met aardappelblokjes over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
- Lamsracks tussen botjes in stukjes snijden en op aardappelblokjes leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met peultjes.