Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

AllerHande maart 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) rode wijn
  • 1 pot vleesfond
  • 2 French lamsracks
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 pakjes aardappels blokjes à 450 g
  • ½ eetlepel(s) olijfolie met truffel

Instructies

  • Knoflook pellen.
  • In pan wijn, knoflook en fond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.
  • Intussen lamsracks bestrooien met zout en peper.
  • In pan olie verhitten.
  • Boter toevoegen en lamsracks in ca. 10 à 12 minuten rosé bakken, af en toe keren.
  • Lamsracks uit pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
  • Intussen aardappelblokjes aan braadvet toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Fond erbij schenken en nog ca. 5 minuten meekoken.
  • Van vuur af truffelolie door jus roeren.
  • Jus op smaak brengen met zout en peper.
  • Jus met aardappelblokjes over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
  • Lamsracks tussen botjes in stukjes snijden en op aardappelblokjes leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met peultjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk