Recept afdrukken
No ratings yet

Siam mie met gamba's

Recept categorieën: Hapjes, Mie, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Begin met de gamba's in de olie te wokken, totdat ze mooi roze zijn en goed gaar.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en wok ook deze op een hoog vuur goed gaar.
  • Doe ondertussen de woknoedels in kokend water.
  • Als de groenten ook gaar zijn, voeg daar dan de Thaise curry aan toe, onmiddellijk gevolgd door de bouillon.
  • Daarna de kokosmelk toevoegen en het vuur op half hoog zetten.
  • Als laatste voeg je de gare woknoedels toe en wok deze nog even mee.

Tips / Opmerkingen

Serveer het geheel met een snufje peterselie en een limoentje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wentelteefjes met kersen limoenjam

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen, schoonboenen en schil eraf raspen.
  • Vrucht uitpersen.
  • Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden.
  • In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap op matig vuur aan de kook brengen.
  • Jam 4-5 minuten goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren.
  • Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen.
  • Jam over vier kleine glaasjes verdelen.
  • In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker.
  • Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden.
  • In een grote koekenpan de helft van boter verhitten.
  • Helft van brood driehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen!) en snel
  • in koekenpan leggen.
  • Wentelteefjes in 2 minuten per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren.
  • Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken.
  • Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast
  • serveren.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispakketjes met pikante limoenboter

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom boter zacht laten worden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in zeer fijne blokjes snijden of hakken.
  • Knoflook pellen en boven boter uitpersen.
  • Limoen schoonboenen en boven boter schil eraf raspen.
  • Van limoen 4 dunne plakjes snijden, resterende halve limoen uitpersen.
  • Limoensap en rode peper door boter scheppen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Vier grote vellen van aluminiumfolie scheuren en dubbelvouwen voor extra stevigheid.
  • Vis in 4 gelijke stukken snijden en in midden van elk vel folie stuk vis leggen.
  • Botermengsel in vlokjes over vis verdelen en plakje limoen erop leggen.
  • Pakketjes goed dichtvouwen en tot gebruik in koelkast leggen.
  • Vispakketjes met vouwnaad naar boven op barbecue leggen en vis in 8-10 minuten gaar
  • laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sardines met olijven

AllerHande 2006
Recept categorieën: Koude Hapjes, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de schil dik van de limoen, tot op het vruchtvlees en snijd daarna met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit.
  • Snijd de partjes limoen in stukjes.
  • Snijd de sardinefilets in de lengte doormidden en schep de filets om met de stukjes limoen en de olijven.
  • Bestrooi met peper naar smaak.

Tips / Opmerkingen

Serveer de sardines in een klein schaaltje met wat prikkertjes

Recept afdrukken
No ratings yet

Bier mocktail met citrus

Mocktail met bier? Waarom niet? Je frist je alcoholvrije biertje gemakkelijk op door citrusfruit zoals citroen, limoen en sinaasappel toe te voegen. Nog een scheutje citroensiroop en je drinkt 'm extra makkelijk weg. Proost!
Recept categorieën: Koude Dranken, Mocktail

Bereidingswijze

  • Boen de citroen schoon en halveer.
  • Rasp de helft en pers uit.
  • Snijd de rest in dunne schijfjes.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil.
  • Snijd de limoen en sinaasappel ook in dunne schijfjes.
  • Meng het rasp van de limoen en citroen met de suiker in een bakje.
  • Wrijf de rand van de glazen nat met het vruchtvlees van een schijfje limoen en dip ze in de citrussuiker.
  • Doe in elk glas 3 ijsblokjes.
  • Verdeel het alcoholvrije bier, citroensap en de sinaasappelsiroop over de glazen.
  • Garneer met de citrusschijfjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met zeefruit

AllerHande 2004
Recept categorieën: Pasta, Salade, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water laten ontdooien en dan droogdeppen.
  • Limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen.
  • In schaal dressing kloppen van olie, 1-2 eetlepels limoensap, -rasp, tapenade, zout en peper.
  • Pasta in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Pasta met zeevruchten cocktail door dressing scheppen.
  • Komkommer wassen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijsten eruit schrapen.
  • Komkommer Helften in de lengte in plakken snijden en deze in nog fijnere linten snijden.
  • Bladsla over vier borden verdelen.
  • Pastasalade erop scheppen.
  • Garneren met komkommerlinten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pink Daiquiri

Voor deze easy mocktail heb je maar 4 ingrediënten en 10 minuten nodig. Dus kom maar door met die frozen strawberry daiquiri mocktail!
Recept categorieën: Koude Dranken, Mocktail

Equipment

Bereidingswijze

  • Pers de limoen uit.
  • Doe het sap met het water, de siroop en 200 g bevroren aardbeien (per 2 personen) in de blender en pureer glad.
  • Verdeel over de glazen en rasp de laatste bevroren aardbei erboven.
  • Serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedels met gegrilde aubergine en limoen kip

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grillpan verhitten.
  • Aubergine met mespunt zout bestrooien en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Limoen schoonboenen.
  • Deel van schil fijn raspen, limoen halveren en helften uitpersen.
  • Kip met limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 deel van koriander, zout en peper naar smaak
  • omscheppen.
  • Aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kip op hoog vuur in 4-5 minuten gaar bakken.
  • Marinade erbij doen en grootste deel laten inkoken.
  • Mie afgieten.
  • Rucola, kip met bakvocht, aubergine en rest van koriander erdoor mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Limoen tijmboter

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Boters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kneed met koele handen alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Maak er een rol van en wikkel deze in plasticfolie.

Tips / Opmerkingen

Leg hem tot gebruik in de koelkast

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsatés met pindasaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipblokjes in kom leggen en helft van limoensap en 1 eetlepel ketjap erdoor roeren.
  • Kip 5 minuten marineren. Kipblokjes aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen.
  • In pan ui 1 minuut in 1 eetlepel olie fruiten.
  • Knoflook toevoegen en 30 seconden meebakken.
  • Pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met rest van limoensap, rest van ketjap en zout en peper.
  • Saus op laag vuur (evt. op warmhoudplaatje) warmhouden.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Grillpan verhitten.
  • Kipspiesjes dun met rest van olie bestrijken en in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Met zout en peper bestrooien.
  • Saté met pindasaus en gele rijst opdienen.
  • Sambal apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kroepoek en komkommersalade.