Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosalade met pecannoten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Noten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaatjes droogdeppen en in ragfijne reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.
  • Pecannoten in grove stukken breken.
  • Blaadjes koriander van takjes plukken.
  • Limoen uitpersen.
  • In schaal limoensap, mosterd en olie tot dressing kloppen.
  • Chilipeper naar smaak erboven malen.
  • Dressing op smaak brengen met zout.
  • Avocado's halveren en pit verwijderen.
  • Schil in midden in lengte insnijden en eraf pellen.
  • Avocadohelften in grove stukken breken.
  • Stukken avocado met reepjes tomaat en korianderblaadjes door dressing scheppen.
  • Salade over vier borden verdelen, pecannoten erover strooien en wat chilipeper erover malen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Trio van oesters

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
  • Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
  • Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
  • Blaadjes van koriander fijn knippen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
  • Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
  • Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
  • Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
  • buffet zetten.
  • Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met limoen en aardbeien

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
  • Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot
  • een crèmekleurige massa.
  • Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor.
  • Schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  • Snijd de taart overlangs door.
  • Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
  • Leg de bovenste taarthelft erop.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
  • Garneer met limoenrasp en aardbeien.

Tips / Opmerkingen

Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.
variatietip:
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken.
  • Limoen uitpersen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken.
  • Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen.
  • Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren.
  • Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen.
  • Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
  • Rest van boter en peterselie door risotto roeren.
  • Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van vers fruit

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
  • Limonadesiroop erdoor roeren.
  • In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  • Terrine bekleden met plasticfolie.
  • Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
  • 2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
  • Dun laagje gelei in terrine scheppen.
  • Hierop plakjes mango leggen.
  • Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
  • Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
  • Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
  • Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Rest van passievruchten in vieren snijden.
  • Limoen in 12 partjes snijden.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
  • Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
  • Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
  • Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaastaart

Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sofie Dumont

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem wat droge koekjes, verkruimel in kleine stukjes en leg een laagje van 1 à 2 cm in de bakvorm.
  • Neem een ruime kookpot.
  • Roer hierin de maizena los in de koude melk en room.
  • Zet het mengsel op het vuur.
  • Roer met een garde om klonters te vermijden.
  • Voeg, zodra het melk-room mengsel bindt, meteen de suiker, de boter, de roomkaas en eidooiers toe.
  • Roer en laat even ploffen op het vuur.
  • Giet de massa op de koekjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 45 à 60 minuten.
  • De taart is klaar wanneer er geen vulling meer blijft kleven aan de priem.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Roer de extra kaas los en voeg er wat limoenrasp bij voor een frisse touch.
  • Doe in een spuitzak.
  • Werk af door de kaas in dunne lijntjes bovenop de taart te spuiten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salsa van tomaat

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil.
  • Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 minuten.
  • Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Roer de olie door de sjalotten.
  • Schep de tomaat en koriander erdoor en breng de salsa pittig op smaak met zout en chilipeper.
  • Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van koolrabi met aardbeien en koriander

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Rasp de gele schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal een dressing van het limoensap met de olie, de honing en naar smaak zout en peper.
  • Schil de koolrabi, snijd hem in dunne plakken en snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes.
  • Meng de koolrabi en de sjalot door de dressing en laat de dressing minimaal 30 minuten intrekken.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
  • Meng de aardbeien met de geraspte limoenschil en laat dit 30 min. marineren.

Bereiden

  • Schep de aardbeien en koriander door de koolrabi en maal er nog wat verse peper over.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gegrilde kip of kalfsvlees.
De zoete aardbeien in deze frisse, aromatische salade smaken goed bij de pittige koolrab.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met avocado, mango en aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal het sap met de geraspte limoenschil, rode peper, komijn en de olie tot een dressing.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Maak de avocado en mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Schep de vruchten door de dressing.
  • Laat het fruit zo 10 min. marineren.
  • Schep vlak voor het serveren de sla en koriander door de fruitsalade.

Tips / Opmerkingen

De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade.
Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango.
  • Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes.
  • Snijd minder mooie plakken in stukjes.
  • Rasp de gele schil dun van de limoen.
  • Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
  • Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap.
  • Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
  • Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs.
  • Verdeel de mango erover.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.

Tips / Opmerkingen

De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.