Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 620kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Salieblaadjes fijnhakken.
  • Limoen uitpersen.
  • In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
  • Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
  • Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
  • Vlees met keukenpapier droogdeppen.
  • Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
  • Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
  • Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.

Nutrition

Calorieën: 620kcal | koolhydraten: 1g | Eiwit: 38g | Vet: 520g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtournedos met groentedressing

AllerHande 1996
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 435kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen uitpersen.
  • Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
  • Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Zalm op borden leggen.
  • Groentedressing over warme zalm scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 21g | Vet: 35g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen wortelsoep

Recept categorieën: Soep, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de uien, knoflook en verse gember fijn.
  • Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
  • Zet dit op een lage temperatuur aan, totdat het glazig wordt.
  • Schil ondertussen de pompoen en de winterpeen, verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij de groente dan in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de groente toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes.
  • Bak het geheel samen 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon.
  • Kook dit ca. 20 minuten op een lage temperatuur.
  • Pureer het mengsel en voeg dan de Alpro® soya Reepjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.
  • Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili sin carne met fijngehakt

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de guacamole:

Bereidingswijze

  • Snipper de uien en de knoflook fijn en snijd de paprika’s en champignons in stukjes.
  • Fruit de uien en knoflook 5 minuten in een pan met Alpro®soya Bak&Braad glazig.
  • Voeg het Alpro®soya Fijngehakt,de paprika en champignons toe en laat het nog 5 minuten bakken.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor de chili toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij voor de guacamole de avocado’s en tomaten in blokjes van een halve centimeter en snipper de rode uien fijn.
  • Meng de avocado met de tomaten, rode ui, het limoensap en de chilisaus en breng de guacamole op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps ongeveer 2 minuten in een oven of pan.
  • Vul de wrap met 3 eetlepels chili sin carne en wat guacamole en rol hem op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met tomatensalsa

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij voor de salsa de tomaten in blokjes en snijd de uien fijn.
  • Meng deze samen met de uitgelekte kidneybonen, limoen sap, koriander en zoete chilisaus.
  • Breng de salsa op smaak met met zout en peper.
  • Bak de Alpro® soya burgers 4 minuten om en om en rooster tegelijkertijd de pitabroodjes.
  • Serveer de Alpro® soya burgers met de salsa, pitabroodjes, en little gem sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili sin carne met guacamole

Bereidingstijd15 min
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegan
porties: 2 personen

ingrediënten

Voor de guacamole:

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika’s en champignons in stukjes.
  • Fruit de uien en knoflook in een pan met hete olie voor 5 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg het Alpro®soya fijngehakt,paprika en champignons toe en kook voor 5 minuten verder.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 5 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Guacamole:

  • Snijd de avocado’s en tomaten in ½ cm blokjes.
  • Snipper de halve rode ui fijn.
  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps in de oven of pan.
  • Voeg 3 eetlepels chili sin carne toe en wat guacamole en rol hem vervolgens op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmrolletjes met limoenricotta

Recept categorieën: Hapjes, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 16 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
  • Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
  • Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
  • Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
  • Afdekken met blaadjes basilicum.
  • Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
  • Zalmrol in folie wikkelen.
  • In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
  • Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
  • Serveren in schaaltjes.

Tips / Opmerkingen

60 Voorbereidingstijd. bereidingstijd 10 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Sambal Dabu

Rawits sambal met sjalot, tomaten en limoen
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotjes en maak de rawits schoon; snijd ze fijn.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Meng alles met het citroensap en voeg zout naar smaak toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Be Siap Mesisit

Gemarineerde kip met kemirinootjes
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Noten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de kip schoon en snijd deze aan de buikzijde doormidden over de lengte.
  • Maak de rawits schoon.
  • Pel de sjalotten en de knoflook.
  • Schil de kencur, de laos en de kunyit.
  • Knip het bovenste deel van de sereh en knip de stengel in kleine stukjes.
  • Maak in de cobek of de blender een pasta van dit alles met de kemirinootjes en de palmsuiker.
  • Verhit de olie in de wajan en fruit de pasta met de daun salam.
  • Laat hem afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • Wrijf de kip van binnen en van buiten in met de pasta.
  • Leg haar op een rooster en schuif deze boven een braadslee in de oven.
  • Rooster de kip in circa 1 uur gaar; keer haar regelmatig.
  • Verwijder het kippevel, neem het vlees van het karkas en snijd het in fijne reepjes.
  • Pel voor de saus de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks schoon; snijd ze fijn.
  • Maak de trasi fijn en snijd de tomaat in smalle partjes.
  • Verhit een beetje olie in de wajan en fruit alles circa 5 minuten.
  • Vermeng het kippenvlees met de resterende marinade, de saus en het limoensap en voeg zout naar smaak toe.

Bife de Tira met gerookte boter en Braziliaanse salsa
Recept afdrukken
No ratings yet

Bife de Tira met gerookte boter en Braziliaanse salsa

Bife de Tira is een Braziliaanse cut van de dunne lende. Om deze mooie snit te complimenteren serveren we er een typisch Braziliaanse salsa van onder andere paprika en tomaat bij. Om het geheel helemaal compleet te maken voegen we nog wat gerookte boter toe. De gerookte boter kan het beste een dag van te voren gemaakt worden, zo zorg je ervoor dat de rooksmaak goed in de boter kan trekken. Met trots presenteer ik mijn Bife de Tira recept.
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: B.B.Qualtity

ingrediënten

Gerookte boter

Bereidingswijze

Gerookte boter

  • Begin met het maken van de gerookte boter door de roomboter in kleine blokjes te snijden.
  • Vul de CSG met de beuken rookmot zodat je 1 uur koud kan roken.
  • Leg de gesneden boter op een bordje en zet deze in de BBQ.
  • Steek de rookmot in de CSG aan en zorg dat deze gaat roken.
  • Rook de boter ongeveer 1 uur.
  • Verwijder ondertussen de zaadjes uit de Spaanse peper en snij deze zo fijn mogelijk.
  • Snij ook de rozemarijn, peterselie en knoflook zo fijn mogelijk.
  • Haal na 1 uur de boter van de BBQ en doe deze in een bakje, voeg hier de gesneden kruiden, knoflook, peper en het sap van 1 limoen aan toe en roer alles goed door.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout.
  • Doe de boter in een bakje en bewaar deze in de koelkast.

Bife de Tira en salsa

  • Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden Celsius.
  • Haal de Bife de Tira uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier.
  • Snij het vet kruislings in en bestrooi met zout.
  • Bestrooi de zijkanten met de No Mercy Rub.
  • Als de BBQ op temperatuur is zet je de Bife de Tira in de BBQ boven het indirecte gedeelte.
  • Stop een thermometer in het midden van het vlees en stel deze in op 40 graden Celsius.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en tomaten.
  • Snij de paprika’s, tomaten, bladselderij en ui in kleine blokjes.
  • Doe de gesneden blokjes in een mengkom.
  • Meng de witte wijnazijn en olijf olie en voeg deze toe aan de gesneden paprika en tomaat.
  • Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
  • Als de Bife de Tira een kerntemperatuur heeft van 40 graden haal je deze van de BBQ en laat je deze 15 minuten rusten.
  • Na 15 minuten leg je de Bife de Tira met de vet kant naar beden boven het directe gedeelte van de BBQ. Gaar de Bife de Tira verder tot een kerntemperatuur van 50 graden.
    Bife de Tira met gerookte boter en Braziliaanse salsa
  • Draai de Bife de Tira regelmatig om.
  • Haal de Bife de Tira van de BBQ en snij het haaks op de draad in dunne plakjes.
  • Serveer de Bife de Tira met de salsa en de gerookte boter.

Tips / Opmerkingen

Eet smakelijk! 
Maak je mijn Bife de Tira met gerookte boter en Braziliaanse salsa recept en plaats je dit op Instagram? Tag @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.