Magret de pintade aux champignons

Magret de pintade aux champignons

(borstfilet van parelhoen met champignons)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 halve parelhoenderborsten
  • 8 morieltjes
  • 1 ui
  • knolselderij
  • botten van parelhoenders
  • foelie
  • 200 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram wortel
  • oregano

Instructies

  • Hak de botten in stukken en bak ze in boter bruin.
  • Voeg net zoveel water toe tot ze net onder staan.
  • Voeg de choongemaakte grofgesneden groenten er bij met het paddestoelenafval.
  • Kruid met een beetje foelie en oregano.
  • Laat zonder deksel een uurtje koken.
  • Zeef door een neteldoekse lap en laat de saus tot gewenste dikte inkoken.
  • Voeg de paddestoelen toe en laat ze gaar worden.
  • De saus moet fluwelig zijn.
  • Bind desnoods met een beetje maïzena.
  • Bestrooi de borsten met peper en zout en braad ze 6 minuten in weinig boter.
  • Snij ze in plakken en serveer met sus en paddestoelen.
  • Serveer er versgebakken stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte