Maïskipfilet met boterbonen en tapenade
AllerHande januari 2000
Ingrediënten
- 4 maïskipfilets ca. 700 g
- zout
- peper
- 30 g boter of margarine
- 1 blik boterbonen ` 400 g
- 5 stoneleeks
- 6 zwarte olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) tapenade
Instructies
- Kipfilets bestrooien met zout en peper.
- In koekenpan boter verhitten en kipfilets in 15 à 20 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
- Intussen bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
- Stoneleeks schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden.
- Olijven halveren.
- Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
- Dressing mengen met boterbonen, olijven, stoneleeks en helft van tapenade.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Salade op midden van vier borden scheppen.
- Kipfilet op bonen schikken en rest tapenade over kip verdelen.