Maïskipfilet met boterbonen en tapenade

Maïskipfilet met boterbonen en tapenade

AllerHande januari 2000
Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 maïskipfilets ca. 700 g
  • zout
  • peper
  • 30 g boter of margarine
  • 1 blik boterbonen ` 400 g
  • 5 stoneleeks
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 eetlepel(s) tapenade

Instructies

  • Kipfilets bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en kipfilets in 15 à 20 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
  • Intussen bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Stoneleeks schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Olijven halveren.
  • Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
  • Dressing mengen met boterbonen, olijven, stoneleeks en helft van tapenade.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Salade op midden van vier borden scheppen.
  • Kipfilet op bonen schikken en rest tapenade over kip verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip