Vanille mangomoes
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 rijpe mango's
- 50 ml sinaasappelsap versgeperst
- 500 g vanillekwark halfvol
- 4 plakken verse ananas in reepjes
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
- Schil de mango's met een dunschiller.
- Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in blokjes.
- Meng in een kom de helft van de mangoblokjes met het sinaasappelsap, de honing en het
- gemberpoeder en laat dit minstens 10 minuten staan.
- Pureer de rest van de mangoblokjes in de keukenmachine of in een hoge kom met de
- staafmixer.
- Meng de mango puree door de vanillekwark en schep deze mangomoes in vier wijde glazen.
- Verdeel de mango stukjes (inclusief vocht) erover.
- Steek de ananas reepjes in de glazen.
Tips / Opmerkingen
Als je gembersiroop in huis hebt, kun je de honing en het gemberpoeder door 1 eetlepel
gembersiroop vervangen
gembersiroop vervangen