Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs
AH 12 maanden Lekker Eten
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 rijpe mango's
- 1 limoen
- ½ rode peper
- 1 el suiker
- 500 ml citroen sorbetijs
- 2 passievruchten
Bereidingswijze
- Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango.
- Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes.
- Snijd minder mooie plakken in stukjes.
- Rasp de gele schil dun van de limoen.
- Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
- Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap.
- Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
- Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs.
- Verdeel de mango erover.
- Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.
Tips / Opmerkingen
De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.