Recept afdrukken
No ratings yet

Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango.
  • Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes.
  • Snijd minder mooie plakken in stukjes.
  • Rasp de gele schil dun van de limoen.
  • Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
  • Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap.
  • Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
  • Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs.
  • Verdeel de mango erover.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.

Tips / Opmerkingen

De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alaskabombe met mango

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de meringue:

Bereidingswijze

  • Haal het vanille-ijs uit de koelkast en laat een beetje zacht worden.
  • Pureer de mango uit de blik en meng met het vanille-ijs.
  • Vries een nacht in.
  • Schep de dag nadien 8 mooie bollen uit het ijs en vries deze 2 uur in.
  • Snijd de cake in plakken van 1 cm dikte.
  • Steek 8 cirkels van 6½ cm uit de cake en leg op een bakplaat.
  • Meng het sinaasappelsap en de cointreau en sprenkel over de cake.
  • Schil de verse mango's en snij het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Leg deze op de cake en werk telkens af met een bol ijs.
  • Vries weer in terwijl u de meringue maakt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eiwitten op tot zachte pieken en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot de meringue stijf en glanzend is.
  • Strijk de meringue snel over het ijs, de mango en de cake en zet 1 à 2 minuten in de hete oventot de meringue licht gebruind is.
  • Serveer stante pede.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosrijst met mangopuree

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Nagerecht, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 505kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoenen wassen.
  • Schil van één limoen fijn raspen.
  • Limoen halveren, uitpersen.
  • In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen.
  • Limoenrasp,dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken.
  • Tussentijds regelmatig doorroeren.
  • Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden.
  • Vruchtvlees in stukken snijden.
  • Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren.
  • Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
  • Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen.
  • Mangopuree eromheen scheppen.
  • Garneren met limoenkrullen.

Nutrition

Calorieën: 505kcal | koolhydraten: 95g | Eiwit: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango met Elixir d'Anvers

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Voor het garnituur:

Bereidingswijze

  • Schil en halveer de mango's, snijd de pit eruit, verdeel het vruchtvlees in dobbelsteentjes van gelijke grootte en bak die kort in een klontje boter, laat ze niet bruinen.
  • Roer de honing door de mangostukjes en houd alles warm.
  • Klop de eidooiers, de wijn en de suiker los in een steelpannetje met hoge rand, zodat de suiker in de wijn oplost.
  • Klop het mengsel op zacht vuur of in een warmwaterbad tot een schuimige massa.
  • Verwarm de Elixir d'Anvers lichtjes en roer hem door de sabayon.
  • Verdeel de mango over de schaaltjes en lepel er de sabayon over.

Tips / Opmerkingen

Garneer met enkele blaadjes munt en drink hierbij een glaasje Monbazillac.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango-yoghurtijs

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de suiker met het water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten.
  • Laat de suikerstroop afkoelen.
  • Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango's van de pitten.
  • Pureer het in de foodprocessor en roer het daarna door een fijne zeef om de vezels te verwijderen.
  • Klop de mangopuree, de suikerstroop, het citroensap en de yoghurt door elkaar.
  • Schep het mengsel in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries.
  • Klop ieder uur goed door om de ijskristallen fijn te maken.
  • Of laat in circa 3 uur tot vast bevriezen, maak de ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de diepvries.
  • Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een sorbetière.
  • Zet het ijs voor het serveren 20 minuten van de diepvries in de koelkast.
  • Garneer het ijs met aardbeien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsalade met mango

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

voor de dressing

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilets met het kippenbouillontablet gaar in 15-20 minuten.
  • Haal het gare kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
  • Snijd de gewassen andijvie of friseesalade in smalle reepjes.
  • Schil de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de feta in blokjes.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  • Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook.
  • Schep de dressing er luchtig door.
  • Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomers mangosap

Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pureer mango's, sinaasappelsap en suiker in een blender glad.
  • Roer het mineraalwater door het sap.
  • Serveer met ijsblokjes en garneer met de verse schijfjes mango.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry met rijst

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten en kipreepjes ca. 4 minuten roerbakken.
  • Kip uit wok halen en warmhouden.
  • Groente ca. 4 minuten roerbakken.
  • Wokmix toevoegen en nog ca. 1 minuut roerbakken.
  • Kip toevoegen en goed meeverwarmen.
  • Intussen mango's schillen en vruchtvlees in schijven snijden.
  • Rijst en curry over vier borden verdelen.
  • Garneren met mango.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango in serehsiroop

AllerHande jubileumnummer 2003
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden.
  • In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 minuten zachtjes laten koken.
  • Limoensap erdoor roeren. Mango's schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden.
  • Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren.
  • Minstens 1 uur laten intrekken.
  • Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen.
  • Sereh met vork uitsiroop scheppen.
  • Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen.
  • Op elk wat kletskoproom scheppen.
  • Garneren met munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosrijst met mango

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Rijst
Land van herkomst: Bangladesh
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de rijst een uur in koud water en giet het water af.
  • Voeg nu de kokosmelk en 1 deciliter water aan de rijst toe en kook zachtjes gedurende 20 minuten.
  • Voeg een beetje water toe, als het te dik is, en schep het mengsel in een ovenschaal.
  • Bak het 20 minuten op 150 graden.
  • Laat de rijst afkoelen en serveer met mango's.