Meerval met avocado
Ingrediënten
- 2 avocado
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 schaaltjes meervalfilet à ca. 250 g
- 125 ml slagroom
- 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 1 zak friséesla 200 g
- 1 zakje saladbar vinaigrette knoflook tuinkruiden 70 ml
Instructies
- Oven voorverwarmen op 220 °C of gasovenstand 5.
- Avocado's schillen en vruchtvlees in plakken snijden.
- Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olie.
- Meerval bestrooien met zout en peper en in schaal leggen.
- Avocado over vis verdelen.
- Slagroom erover sprenkelen, kaas erover strooien en vis in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
- Intussen in koekenpan rest van olie verhitten, aardappelschijfjes bruin en gaar bakken.
- Sla mengen met dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meerval serveren met gebakken aardappels en salade.